2023.12.03. 17:45:01 7377 280

De hogy kerül a pompon a sapkára? –Egy kis történelem és szuper tippek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gyerekkorunkban elképzelhetetlen volt a téli sapka egy méretes pompon nélkül. Ha valamelyikünknek nem volt „gyárilag” a sapiján (botrányos, de ilyen is előfordulhatott) vicces bojt, akkor anya/nagymama gyorsan orvosolta a problémát, vagyis házilag került a sapkára a kisebb-nagyobb fonalgombóc.

Pompon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pompon

Habár életünk része van, volt és lesz is a pompon, tudjuk egyáltalán, miért kerül a sapkára? Brahiból? Viccből, Dekorációs elem? Esetleg funkciója is van?

Egy kis pompon történelem:)

Tudtad, hogy ennek a kis gombócnak eredetileg védelmi funkciója is volt? Bizony, méghozzá a tengerészetnél, a matrózok használták. Történt egyszer, hogy Eugénia francia császárné hajóval utazott, a legénység pedig természetesen bemutatkozott neki, még az út elején. Az egyik matróz szalutálás közben annyira beütötte a fejét a hajó amúgy alacsony mennyezetébe, hogy vérezni kezdett a feje. Eugénia azonnal a segítségére sietett, egy kendőt tett a „sebesült” sérült fejbúbjára. tulajdonképpen, így született a pompon, hiszen utána minden matróz kapott a sapkájára egy kis bojtot, hogy az megóvja a fejüket a hasonló sérülésektől.

Hogy most mi a funkciója?

Legfőképpen az, hogy színesítse, feldobja a kedvenc sapidat. Ha a Te sapkádról lemaradt, vagy szeretnél újat, így kreálj házilag bojtot a fejfedődre!

Forrás: brigitte.de, youtube.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...