2024.09.24. 08:39:17 5580 201

Derítsd ki, hogy érzékeny harcos típus vagy-e? Ezek a jelek árulkodóak lehetnek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kissé költőien fogalmazva: mindannyian harcosok vagyunk, akik naponta szembesülnek küzdelmekkel, kihívásokkal, akadályokkal. Mindenki a maga eszközeivel, képességeivel és „fegyvereivel” vívja életének személyre szabott csatáit.

Ambíció Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ambíció Fotó:123rf.hu

Gyakran a társadalmi jelenségek hoznak felszínre és aktiválnak korábban nem ismert „harci” jellemvonásokat. Időt és energiát fektetünk az általunk értékesnek gondolt célok megvalósítása érdekében, lehetőségeket fontolgatunk, próbálunk némi előnyre szert tenni, olykor pedig bajtársakra támaszkodunk. Most az érzékeny harcos jellemvonásait helyezzük górcső alá. Magadra ismersz?

A behaviorista pszichológiai irányzatot képviselő (az emberi viselkedést tanulmányozó) Melody Wilding professzor és coach értelmezése szerint az érzékeny harcos egy nagy teljesítményű, egyúttal pedig rendkívül érzékeny személyiség. Általában kijelenthető róla, hogy fogékony a stresszre, a dolgok túlgondolására és önmaga túlvállalására egyaránt. Ugyanakkor ezt a szenzitív harcost megfontoltság, felelősségteljesség, éberség, erős empátia és intenzív belső hajtóerő is jellemzi.

Hajlamos arra, hogy a megszokottnál többet gondolkodik, morfondírozik, töpreng. Szerfelett ambíciózus, dinamikus, a karriercélok elérésében fáradhatatlan és éber, éppen ezért nem meglepő, ha gyakran belső harcot vív a leküzdhetetlennek tűnő perfekcionizmussal és az emberek nemtetszésével.

Az érzékeny küzdők jobban ráhangolódnak a saját maguk és más emberek érzelmeire, mélyebben hatnak rájuk a világ és a társadalmak történései. Jellemző rájuk, hogy iskolai éveik alatt nagy érdeklődést mutatnak a tanulmányaik iránt, és nem kevésszer a sztártanulók közé sorolódnak. Később a munkahelyi környezetben is ez a fajta elhivatottság, megbízhatóság és buzgalom mutatkozik meg a hozzáállásukban.

Noha gyorsan ívelő karrierrel büszkélkedhetnek, sűrűn kell farkasszemet nézniük a stresszel, szorongással, alacsony önbizalommal és önértékeléssel. Abból kifolyólag, hogy komolyan vesznek minden rájuk bízott feladatot, érzelmileg túlterheltté válhatnak. Arra törekednek, hogy önmaguk legjobb verziójává formálják magukat - ez az óhajuk pedig hihetetlen erővel vértezi fel őket.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...