Dobd fel a húslevest, hogy másnap se legyen unalmas!
Maradt egy kis húsleves (mínusz a hús, főleg csak leves)? :) Több lehetőséged van arra, hogy felhasználd a fenséges levet. Lehet belőle egy újabb adag leves, krémleves, főzelék, egytálétel vagy fagyasztott vésztartalék!
Kezd 6 csésze forró, házi tyúkhúslevessel, majd válaszd ki az alábbiakból a kedvenc variációd. Persze, ha maradt egy kis húsnyesedéked, akkor azt ne hagyd ki! :)
1. Klasszikus csirkés-tésztás leves
Főzz ki bármilyen tésztát és tedd a levesbe, adj hozzá 2 db zellerszárat apróra vágva, 1 közepes apró kockákra vágott sárgarépát, 2 evőkanálnyi apróra vágott metélőhagymával.
2. Tortellini a levesben - egytálétel vacsira
1 csomag sajtos tortellini, 4 csésze bébi spenót és 2 evőkanál reszelt parmezánsajt a tetejére.
3. Tex-Mex
1 konzerv vörösbab, lecsepegtetve, 2 evőkanál lime lé, 1 teáskanál őrölt kömény, chili, koriander, a tetejére 1 csésze tortilla chips
4. Gomba leves
1 konzerv gomba, kakukkfű, csipedet
5. Krémlevesek, főzelékek
40 dkg Bármilyen zöldség (brokkoli, zeller, sárgarépa, burgonya, spárga - vagy akár vegyesen), összeturmixolva, tejszínes-lisztes habarással a végén és pirított kenyérkockákkal. Ha jobban besűríted, akár főzelék is lehet a végeredmény.
Forrás: goodhousekeeping.com