2023.01.12. 17:35:00 7522 282

Dobd fel a süteményeket vérnarancsos zselével!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mi az, a narancsnál kevésbé édes, a citromnál kevésbé fanyar? Úgy bizony, a ritkán felhasznált vérnarancsról van most szó: A desszertekhez tálalandó gombóc vaníliafagylaltot a jó idő beköszöntéig cseréljük le valami sokkalta citrusosabb ízre!

Vérnarancs zselé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vérnarancs zselé

Főztél már narancslekvárt? Micsoda, van is még a kamrádban? Akkor te máris sokkal könnyebben vagy, hiszen a narancsos-étcsokis brownie vagy a klasszikus, de még a mandulás madeleine mellé is tudsz tálalni valami igazán érdekes és rendhagyó ízű kiegészítőt. Ha nincs házi narancslekvár a polcodon, akkor rugaszkodj neki, és készítsd el percek alatt ezt a különleges zselét vérnarancsból! Vigyázat, gyermekektől inkább távol tartandó :-)

Vérnarancsos pohárkrém

Hozzávalók 6 pohárkához:

600 ml frissen facsart vérnarancslé (kb. 8-10 db gyümölcsből)
200 ml prosecco
200 gr porcukor
zselatin, 8 kisebb lap

Elkészítés:

A vérnarancsok levét facsarjuk ki, majd egy lábasba szűrjük át. Amennyiben nem kapni friss gyümölcsöt, ugyanennyi mennyiségű dobozos vérnarancslé is megfelelő lehet.
A narancslében alaposan keverjük el a cukrot, majd mehet bele a prosecco is.

Lassú tűzre helyezve a fazekat folyamatos kevergetés mellett főzzük addig, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Mindeközben a zselatinlapokat be tudjuk áztatni hideg vízbe.
A szirupos állagúra főzött folyadékot vegyük le a tűzről, és 5 perc áztatási idő után a zselatint is vegyük ki a vízből. A felesleges vizet alaposan nyomkodjuk ki a lapokból, majd a tegyük bele a szirup. Végezetül csupán csak csomómentesre kell kevernünk.

Az így elkészült zselés állagú krémünket 6 kisebb pohárba töltjük, majd letakarva tegyük legalább 6 óra hosszára hűtőszekrénybe.
A poharakba porciózott krémet a bevállalósak így önmagában is elkanalazgathatják, de a már előbb említett süteményekhez és számos más desszerthez pl. kuglófokhoz is tökéletes választás lehet.

Forrás: www.delicious.co.uk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...