2022.05.08. 14:00:39 8769 286

Dobd fel magad edzés előtt! – Csak ne ezekkel az ételekkel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egészségünk, edzettségünk szempontjából is nagyon fontos, milyen táplálékot veszünk magunkhoz edzés után. Mivel pótoljuk az elveszett energiát, ásványi anyagokat, vitaminokat. Ám nem kevésbé elhanyagolható az sem, mit eszünk, iszunk a testmozgás megkezdése előtt.

Gyümölcsök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyümölcsök

Hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból egy-egy edzés alatt, a következő ételeket kerüljük, mielőtt nekifognánk sportolni.

Ezeket ne edd edzés előtt

Íme, a tiltólistás ételek:

Edzés előtt egy gyors ebéd jöhet?

A gyors ebéd esetleg, de nem mindegy, hogy mi? Ha valamilyen gyorsételt vennél magadhoz, az nem garantálja, hogy 100 %-osan hatékony lesz az edzésed. Egy hamburger, pizzaszelet vagy egy adag sült krumpli nem arról híresek, hogy zsírban szegény ételek lennének. Ez pedig megterheli a gyomrodat, továbbá gyorsan megemeli a vércukorszintedet, ami aztán pillanatok alatt le is esik, így a gyorsan jött energia hamar el is illan. Ez pedig edzés közben nem a legjobb. (Persze, ha a célunk az egészség és a csinos alak, akkor túl gyakran nem kellene erőltetnünk a gyorséttermi menüket.)

Csíped, ha csíp?

Sokunk szereti a csípős ételeket, ám edzés előtt inkább hanyagoljuk ezeket. Ugyan ezek az ételek, fűszerek is finomak, de sokaknál gyomorégést, gyomorfájdalmat, görcsöket okozhatnak, amik aztán akadályozhatnak a hatékony edzés elvégzésében.

A rostok fontosak, de…!

Ugyan a megfelelő mennyiségű rost megdolgoztatja bélrendszerünket, segíti emésztésünket, vannak olyan fajtái, melyeket jobb, ha edzés előtt kerülünk. A karfiolt, brokkolit, a különböző gabonaféléket inkább hagyd a testmozgás utánra, hogy akkor végezzék el áldásos hatásukat. A bélmozgás, kisebb puffadás edzés alatt nagyon zavaró lehet.

Amit edzés után sem javasolt

Legyünk őszinték: az energiaitalok fogyasztása általában nem tesz jót szervezetünknek, de a sport megkezdése előtt különösen nem. Ezek is gyorsan megemelik a vércukorszintünket, ami aztán újra gyorsan a mélybe zuhan. De ha jót akarunk magunknak, az energiaitalok fogyasztását általában hanyagoljuk. .

Sok gyümölccsel a legjobb…

… csak nem edzés előtt. A smoothie ugyan nagyon finom, vitaminban gazdag ital. Ám magas gyümölcs, ebből kifolyólag magas cukortartalma miatt inkább hanyagold a fogyasztását edzés előtt, mivel megemeli a vércukorszintedet, ami aztán hamar vissza is esik, ami fáradtsághoz, bágyadtsághoz vezethet.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...