2023.05.19. 10:59:18 6524 254

Ébresztő! – Így kerüld el az ebéd utáni kajakómát!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha leküzdjük a reggeli fáradtságot, az még nem azt jelenti, hogy túlvagyunk a nehezén. Sajnos az ebéd utáni kajakómából legalább ilyen nehéz, ha nem nehezebb kijönni, mint a reggeli ébredés utániból. Szerencsére, apróbb trükkökkel viszonylag könnyen orvosolható a probléma!

Fáradtság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fáradtság

Azt nem mondjuk, hogy minden trükk minden egyes nap kivitelezhető, de egy-egy is sokat segíthet a kajakóma elkerülésében, enyhítésében!

Csak valami könnyűt!

Néhanapján belefér egy-egy nehezebb fogás ebédre, és egy pizza vagy hamburger elmajszolása sem bűn, de jobb, ha kíméljük a gyomrunkat és egy finom salátát választunk hússal, esetleg valamilyen kímélő köretet teszünk a tányérunkra. Ezzel elejét vehetjük annak, hogy leterheljük a pocakunkat és hogy testünk, agyunk a nehéz étel megemésztésére koncentráljon.

Pattanj fel!

Ha van rá lehetőséged, ebéd után mozgasd meg egy kicsit a tagjaidat, ha lehet, a szabad levegőn. De ha csak felállsz a székedből, és nyújtózol egy nagyot, már azzal is sokat teszel a kajakóma elkerüléséért. No, és persze, a rendszeres, akár napi, akár heti minimum háromszori testmozgást sem érdemes hanyagolni.

Ha a torna nem a Te világod!

Perdülj táncra! Nyilván ez a munkahelyeden nem kivitelezhető, úgyhogy inkább hétvégi program lesz, de hidd el, egy idő után már alig várod, hogy indíthasd a zenét egy finom ebéd után.

Folyadék!

Hogy jól bírd a nap további részét az ebéd után is, fontos, hogy – akárcsak délelőtt – elegendő folyadékot vegyél magadhoz. Itt most nem arra gondolunk, hogy dönts magadba irdatlan mennyiségű kávét, hanem arra, hogy igyál vizet, szénsavmentes ásványvizet, esetleg teát, édesítés nélkül.

Egy kis torna jöhet?

Nem, nem magunkat akarjuk ismételni azzal, hogy a mozgás milyen fontos! Igen, valóban az, de mi most az agyad megtornáztatásáról beszélünk! Frissítsd fel egy kicsit! Ha otthon vagy, családi körben, egy jó barchoba is megteszi, munkában esetleg egy gyors keresztrejtvény felébresztheti megfáradt agysejtjeidet!

Engedd be!

Igen, a napfényt és vele együtt a friss levegőt is! Egy alapos szellőztetés ebédszünetben csodát tehet a délben elfogyasztott ételtől, illetve annak megemésztésétől megfáradt testednek-lelkednek.

Szép álmokat!

Nyilván ez csak hétvégi, esetleg szabadnapos program lehet, de megesik, hogy a kajakómán csakis egy kis délutáni szundika segíthet! Dőlj le egy fél órácskára vagy egy kicsit többre, hogy utána újult erővel folytathasd a napot!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...