2017.05.22. 11:07:44 12150 303

Egy gyors szezonális ebéd? Tejszínes, spárgás pulykaragu
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A spárgához remekül illik a tejszín és a savanykás fűszerezés, ezért nagyszerű ötlet citrommal és tárkonnyal ízesíteni, főző tejszínnel teltebbé varázsolni a szószt és finom pulykamellel tálalni! Főzzünk friss zöldségekből, használjuk ki a rövid spárgaszezont!

Spárgás-tejszínes pulykamell ragu | fotó: gizi-receptjei.blogspot.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Spárgás-tejszínes pulykamell ragu | fotó: gizi-receptjei.blogspot.hu

Tejszínes-spárgás pulykaragu

Hozzávalók:

  • 30 dkg pulykamell
  • 1 cs zöld spárga
  • 1 cs újhagyma
  • őrölt színes bors
  • tárkony
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1,5-2 dl főző tejszín
  • 2 ek olívaolaj

A pulykamellet vágjuk fel kisebb kockákra, majd sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják.

Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel. (ízlés szerint a zöld szárrészből is vághatunk hozzá)

A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, majd a szárát vágjuk fel kb. 1 cm-es darabokra, a bimbót pedig tegyük félre.

Egy serpenyőbe (v. wokba) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a pulykamellet, majd pár perc alatt süssük világos színűre. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.

A maradék zsiradékhoz adjuk hozzá az újhagymát, majd pároljuk pár percig.

Ezután adjuk hozzá a spárga feldarabolt szárát, sózzuk, borsozzuk, reszeljük rá a citromhéjat, öntsük fel a borral, majd fedjük le a serpenyőt úgy, hogy maradjon egy kis rés, és pároljuk pár percig.

Ezután adjuk hozzá a félretett bimbót, ha szükséges öntsünk hozzá egy pici vizet, majd pároljuk pár percig.

Ezután adjuk hozzá az előzőleg megsütött pulykamellet, öntsük fel a tejszínnel, keverjük óvatosan össze, majd főzzük pár percig, hogy a szaftja kellően besűrűsödjön. (Arra figyeljünk, hogy a spárga roppanós maradjon, nehogy túlfőjön.)

Közben ízlés szerint készítsünk hozzá köretet. Én rizst készítettem hozzá, de pl. tésztával is tálalhatjuk.

Tálaláskor tegyük a tányérra a rizst, majd kanalazzuk rá a pulykamelles-spárgás ragut, és úgy kínáljuk.

forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...