2024.01.18. 08:32:59 6961 245

Egy hobbi, amellyel akár pénzt is kereshetsz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A széles körben népszerű online és klasszikus, tantermi varrótanfolyamok, a közösségi média ilyen jellegű csoportjai, a helyi hobbi közösségek, valamint az interneten megjelenő számtalan videós tartalom igencsak beszédesek. És hogy miről árulkodnak? Hogy egy kikoptathatatlan tevékenységről van szó, amellyel sokan a szabadidejükben foglalkoznak, és ami idővel (kiegészítő) pénzkereseti forrássá is nőhet. Egy azonban bizonyos: mindenképpen hasznos, az már csak részletkérdés, milyen platformot választunk irányadónak.

Varrás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Varrás

A varrás ideális terepe a kreativitás fejlesztésének, és a saját kezünk alól kikerült készítményekkel magunkat, szeretteinket, barátainkat egyaránt megörvendeztethetjük. A varrásnak – és általában minden kézműves tevékenységnek – számtalan előnye van: növeli az önbecsülést és a boldogságot, segít ellazulni, az alkotás elégedettségével tölthet el, segít a stressz és szorongás csökkentésében, javítja a memóriát, serkenti a koncentrációt. Ha többen végezzük, akkor a társas kapcsolataink erősítésére is sort keríthetünk. Ez által fejleszthetjük a motoros készségeinket, finomhangolhatjuk a precizitásunkat.

A varrógép beszerzése előtt érdemes tájékozódni, melyhez remek hobbi- és szakkönyvek állnak az érdeklődők rendelkezésére. Nem beszélve a remek oktatóvideókról, melyek között kimondottan kezdőknek készült változatok is akadnak jószerével.

A szabás-varrásban haladó szintre jutott szorgalmasak azt javasolják, hogy első projektként válasszunk egy egyszerűbben kivitelezhető feladatot – ilyen például egy konyharuha varrása. Hihetetlen örömként fog eltölteni bennünket – a kezdeti hiányosságok, keszekuszaságok ellenére is – az első munka. Ez ugyanis örök kinccsé válik, melyre leendő haladókként nosztalgikus mámorban fogunk visszatekinteni. A technikánk fejlődésével, a tapasztalatunk gyarapodásával párhuzamosan a varró-önbizalmunk is növekedni fog.

Javasolják, hogy jó minőségű anyagokba, eszközökbe (pl. gép, tű, olló, cérna stb.) érdemes invesztálni, melyeket egyrészt öröm használni (mivel megkönnyítik a munkánkat), másrészt pedig sokáig használhatóak.

Amennyiben az oktatóvideók és - könyvek megnézése, elolvasása ellenére sem érezzük magunkat varrásra készen, keressünk egy közösséget. Ilyen klubokhoz csatlakozva temérdek információt, inspirációt, ötletet szerezhetünk, és új barátságokat is köthetünk.

Arra is felhívják a figyelmünket, hogy ne tűzzünk ki magunk elé irreális célokat egy-egy kezdő munkánk során. Ha pedig nem sikerül elsőre (netán sokadjára sem), akkor se csüggedjünk, mert a kitartás e téren is meghozza a maga gyümölcsét.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...