2024.08.13. 15:37:20 5784 186

Egy holland férfi megdöntötte a mezítlábas gyaloglás világrekordját
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Több mint 3400 kilométert gyalogolt mezítláb egy holland férfi az Egyesült Államokban 175 nap alatt, megdöntve ezzel az eddigi világrekordot - jelentette hétfőn az NlTimes című holland hírportál a gyalogló szóvivőjét idézve. Az új csúcstartó a férfiak mentális egészségének fontosságára akarja felhívni a figyelmet.

Mezítláb Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mezítláb Fotó:123rf.hu

A 37 éves háborús veterán, Anton Nootenboom februárban indult útnak Kalifornia államban, a korábbi rekordot megdöntő 3409 kilométert helyi idő szerint vasárnap délután, a Missouri állambeli Saint Louisban érte el, jelenleg pedig 3450 kilométernél tart.

Szóvivője szerint a "mezítlábas hollandként" is emlegetett férfi további 1700 kilométert tervez gyalogolni, hogy november elejére megérkezzen a New York-i Times Square-re. Hozzátette azonban, hogy Nootenboom "teljesen kifáradt", célját pedig nehezíti az Egyesült Államok életét is nehezítő, nem ritkán 35 Celsius-fokos hőség is.

Vállalkozásával Nootenboom a férfiak mentális egészségének fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet, és már több mint 18 ezer eurót (hétmillió forint) is sikerült összegyűjtenie erre a célra. A befolyt összeget a tervek szerint több, a férfiak mentális jóllétével foglalkozó szervezetnek adományozza majd.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...