2023.03.08. 15:38:40 6815 262

Egy kanadai ikerpár megdöntötte a koraszülött ikrek világrekordját
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Guiness Rekordok nyilvántartása szerint egy kanadai ikerpár megdöntötte a koraszülött ikrek világrekordját: Adiah és Adrial Nadarajah 22 hétre, a kiírt időpontnál 126 nappal előbb született.

Újszülött ikrek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Újszülött ikrek

A korábbi rekordot egy iowai ikerpár tartotta, akik 2018-ban születtek, a vártnál 125 nappal előbb. Ha a kanadai ikrek akár csak egy órával korábban születtek volna, mint 22 hét, az orvosok nem próbálták volna megmenteni az életüket - olvasható a Guinness közleményében. A várandósság teljes időtartama általában 40 hét.

Az ikrek édesanyja elmondta, hogy amikor 21 hetes és ötnapos terhesen megindult nála a szülés, az orvosok azt mondták neki, hogy a babák nem lesznek életképesek, és semmi esélyük a túlélésre. A nőnek ez volt a második terhessége, első magzatát alig néhány hónappal korábban vesztette el. Az apa elmondta: a helyi kórházban jelezték, hogy nem tudnak nekik segíteni. A legtöbb kórház nem próbálja megmenteni a 24-26. hét előtt született babákat.

A házaspárnak végül sikerült eljutnia a torontói Mount Sinai Kórházba, amely speciális újszülött intenzív osztállyal rendelkezik. Az orvosok itt leszögezték, hogy ha a gyermekek akár csak néhány perccel a 22. hét előtt születnek meg, akkor hagyják őket meghalni. Az anya az erős vérzés ellenére mindent megtett, hogy késleltesse a babák megszületését. Az ikrek végül kevesebb mint két órával azután jöttek a világra, hogy a terhesség elérte a 22 hetes kort.

Adiah és Adrial ma már egyévesek, bár a kezdetekben komoly egészségi problémáik voltak. "Több alkalommal majdnem a szemünk láttára haltak meg" - mondta el az anya. Bár az orvosok még mindig élénk figyelemmel kísérik őket, a testvérek "remekül vannak" - tette hozzá.

A koraszülöttek világrekordját az alabamai Curtis Means tartja, aki 21 hetes és egynapos korában jött a világra.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...