2022.04.19. 17:25:00 7069 234

Egy királynői étel: Doveri nyelvhal spenótágyon
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az angol királynő fegyelmezettsége messze földön híres, ám azt kevesebben tudják, hogy ez a jellemvonása az étkezésre is kiterjed. Erzsébet királynő egyáltalán nem tartozik az ínyencek közé, egyszerű és kímélő ételeket fogyaszt, amikor nem vesz részt formális eseményeken. Kedvenc halételét mi is elkészíthetjük otthon!

Halfilé spenóttal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Halfilé spenóttal

Halakból kimondottan egészséges, alacsony zsírtartalmú ételeket készíthetünk, amelyekben magas a B12- és a D-vitamin tartalom. Ha mindig más és más zöldségköret készül hozzá, változatos ízű főételt tehetünk alkalmanként az asztalra.

Doveri nyelvhal spenótágyon

Hozzávalók a petrezselymes vajhoz:

negyed bögre olvasztott vaj
fél citrom leve
1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem

A vajat keverjük el a citromlével és a petrezselyemmel. Ezután fűszerezzük meg ízlésünk szerint, majd csorgassuk rá egy megnedvesített zsírpapírra, amit feltekerve a felhasználásig tároljunk hűtőszekrényben.

Hozzávalók a halhoz:

4 darab halfilé
negyed bögre liszt
só és bors
3 evőkanál vaj
2 félbevágott citrom

Távolítsuk el a hal bőrét, ha rajta van a filén. Amennyiben sikerült nyelvhalat szereznünk, akkor farkánál fogva merítsük forrásban lévő vízbe, majd a farkától a feje felé húzzuk le róla a fekete bőrt, miután sikerült meglazítanunk azt.

Míg a grill előmelegedik, mossuk és szárítsuk is meg a halfiléket. Fűszerezzük meg a lisztet és a valaha bőrös oldalát mártsuk bele a halnak. A felesleges lisztet lerázva, a lisztes oldalával felfelé tegyük a filéket a grillre. Kenjük meg olvasztott vajjal, és oldalanként süssük 5-6 percen keresztül.

A halat felszolgáláskor vágjuk fel csíkokra és öntsük nyakon a felmelegített petrezselymes vajjal. Tálaljuk citromgerezdekkel és az általunk választott körettel. A nyelvhalhoz tökéletesen illik a cukkiniból készült köret és az újburgonya is, de a királynőnek tálalt verzió szerint spenóttal is készülhet.

Ehhez csupán 400 gramm friss bébispenótot szükséges egy csésze forrásban lévő vízben kell további 4 percig forralnunk, majd a víz leszűrése után kinyomkodni a spenótból a nedvességet.

Forrás: www.hellomagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...