Egy laza pizza vacsorára? „Király” recept
Isteni finom és könnyen elkészíthető pizzatészta receptem van a számotokra. Imádni fogjátok, ahogy az ízek összeérnek ebben a fűszeres, olívaolajos pizzában. Kiváló vacsorára, s ha marad belőle, akkor másnap reggelire is. Se nem vékony, se nem túl vastag, egyszerűen pont jó és a család kedvenc feltétjeivel készítheted el.
Ha még nem próbálkoztál otthoni pizzatésztával, akkor ez a recept tökéletes lesz első neki rugaszkodásnak. S hogy miért "Király"? Az ok nagyon egyszerű, egy Király vezetéknevű ismerősömtől kaptam a receptet, aki mindig ezzel a finomsággal várt minket vendégségbe. Ezúton is köszönöm neki és a pizza is megérdemli a királyi jelzőt! :)
A „Király”-féle pizzatészta
Hozzávalók
- 1 kg liszt
- 2 ek só
- 1 ek oregano
- bors
- 2 élesztő
- fél ek cukor
- 6 dl langyos víz
- fél dl olívaolaj
Elkészítése
- A folyadékokat, a cukort és az élesztőt összekeverem.
- Ebbe a folyadékba tesszük a száraz anyagokat és alaposan összedolgozzuk, dagasztjuk a tésztát.
- 40 percet vagy max. 1 órát pihentetjük a tésztát, mialatt megkel. Vigyázz, hogy ne kelljen túl, mert akkor kiszáradhat a tészta.
- Miután megkelt, két részre szedjük és óvatosan kihúzogatjuk, megnyújtjuk. Ennek a technikáját lent megnézheted. Ebből a tésztamennyiségből két tepsire való lesz.
- Kiolajozzuk a tepsit vagy a pizzasütőt és belehelyezzük a tésztát. 10 percig állni hagyjuk, majd kicsit leolajozzuk és ízlés szerint, feltétekkel gazdagítjuk.
- 210 fokon addig sütjük, amíg a széle és a sajt meg nem pirul.
Hogyan nyújtsd ki a pizzatésztát?
Ha profi módon szeretnél pizzát nyújtani ajánljuk ezt a videó!
Feltétlenül ne hagyd! :)
Mi húsimádóak vagyunk, és a férjem nem szereti a paradicsomot, így nálunk a feltét általában:
- fokhagymás tejfölös alap
- bacon vagy vékony kolbász szeletek
- egy kis gomba olajon megfuttatva
- pritamin paprika
- lila hagyma
- sonka vagy bármilyen felvágott, ami itthon van
- sajt