Egy tipp a tökéletes grillhúsokhoz!
Hányszor fordult elő veled, hogy kívül szinte szenesre égett a grillhús, belül pedig nyers volt, vagy hogy végtelennek tűnt a sütési idő. Pedig a tökéletes grillezett hús egyik alapja a megfelelő hőmérsékletű faszén. Egy egyszerű trükkel azonban mindig meg fogod tudni állapítani az ideális hőmérsékletet a grillezéshez.
Számolj!
Sem a perzselő tűz, sem az éppen csak pislákoló, majdnem teljesen hamuvá égett brikett nem jó. Amikor erőteljesen izzik a grill, tartsd a kezed olyan 10 cm-rel a faszén vagy a brikett fölé. Aztán kezdd el számolni a másodperceket, hogy mennyi ideig bírod fölötte tartani a kezed, például így: egy Mississippi, két Mississippi...
- 2 másodperc: túl magas a hőmérséklet
- 3-4 másodperc: közepesen magas a grill hőmérséklete - jó lehet a gyenge húsokhoz
- 5-6 másodperc: közepes hőmérséklet - ez az a hőmérséklet, amit szeretnél!
- 7-8 másodperc: viszonylag alacsony hőmérséklet végtelen: nagyon alacsony hőmérséklet
A módszer nagyon praktikus és bevált, próbáld ki Te is, és egy lépéssel közelebb kerülhetsz a tökéletes grillezett húsok vagy zöldségek elkészítéséhez. Persze a recept sem mindegy! Maradj a PROAKTIVDirekt Magazinnal egész nyáron, és szuper grill valamint bográcsozós recepteket ismerhetsz meg.
Grillrecept gyűjtemény
5 hasznos tipp a kényelmes zöldség grillezésért>>
Nélkülözhetetlen grill receptek azoknak, akik biztosra akarnak menni>>
Bográcsreceptek és tippek
Itt a nyár, indul a bográcsszezon! - Ezekre figyelj!
Gombás marhapörkölt bográcsban
Forrás: goodhousekeeping.com