2020.09.25. 08:00:20 10635 262

Élelmiszertartalékolási útmutatót állított össze az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Élelmiszertartalékolási útmutatót állított össze a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az ingyenesen letölthető kiadvány gyakorlati tanácsokat tartalmaz, amelyek nem csak veszélyhelyzetekben hasznosak, de hatékonyan segítik a tudatos otthoni "készletgazdálkodást", így az élelmiszerpazarlás csökkentését is - közölte a hivatal csütörtökön.

Spájz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Spájz

A közleményben felidézték: májusi "karanténkutatásukból" kiderült, hogy a legtöbb család körülbelül kétheti élelmiszertartalékot igyekezett felhalmozni. Ez a szakemberek szerint is optimális mennyiségnek tekinthető. A kétheti élelmiszertartalékkal, valamint a heti egyszeri, vagy még ritkább, esetleg online bevásárlással jelentősen csökkenthető a személyes kontaktusok száma, amely a koronavírus megelőzésének egyik legfontosabb eszköze.

A kutatás ugyanakkor arra is rávilágított, hogy a felhalmozott készletek gyakran veszendőbe mennek, ezért állította össze a Nébih az útmutatót. A kiadvány hasznos tanácsokat, ötleteket tartalmaz egyebek mellett az otthoni élelmiszertartalék összetételére, tárolására, felhasználására és az élelmiszerhulladék keletkezésének elkerülésére. Az útmutatót itt lehet letölteni.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...