2025.03.18. 17:45:09 5861 183

Ellenállhatatlan tavaszi egytálételek - 2. rész
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Előző cikkünket követően újra tavaszi specialitással jövünk, ám ezúttal most „csak” egy levest mutatunk – rengeteg zöldség főszereplésével -, mert ez a recept annyira laktató, hogy miután megeszed a gőzölgő, ricottával készült finomságot, egy darabig biztosan nem tudsz ránézni másra. Vágjunk is bele, jó főzőcskézést!

Zöldségleves készül Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zöldségleves készül Fotó:123rf.com

Zöldségleves ricottás gnocchival

Hozzávalók (4 adag):

A leveshez:

  • 10 dkg vöröslencse

  • 4 szelet bacon

  • 1 csokor újhagyma

  • 4 gerezd fokhagyma

  • 2 ek sűrített paradicsom

  • 3 db közepes sárgarépa

  • 3 közepes szár zeller

  • 20 dkg burgonya

  • fél, közepes hegyes erős paprika

  • 12 db koktélparadicsom (a tetejükön a héjuk behasítva)

  • 1 db közepes cukkini

  • 2 teáskanál só

  • 2.5 l víz

A nudlihoz:

  • 12 dkg ricotta

  • 12 dkg finomliszt

  • 1 db tojás

  • 1 csokor petrezselyem

  • 1/3 teáskanál só

  • 1 késhegynyi fekete bors (frissen őrölt)

  • 5 dkg mozzarella (füstölt)

A fűszerkeverékhez:

  • 2 ek római kömény (őrölt)

  • 2 ek koriander (őrölt)

  • 2 teáskanál kurkuma

  • fél teáskanál chilipehely

  • fél teáskanál mustár (por)

  • fél teáskanál gyömbérpor

Elkészítés:

A leveshez a lencsét átválogatjuk, többször átmossuk, végül tiszta vízbe áztatjuk fél órára. Vágjuk apróra a bacont, egy nagy fazékban olvasszuk ki a zsírját. Szedjük ki szűrőlapáttal, és tegyük félre. A visszamaradt zsíron pároljuk üvegesre az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát. Keverjük el a sűrített paradicsomot a hagymákkal, kicsit pirítsuk át, hogy ne legyen nyers íze.

Rakjuk a fazékba a felkarikázott répát, zellert, illetve a kockára vágott burgonyát. Öntsük bele a leszűrt lencsét és 2 púpos teáskanálnyi fűszerkeveréket. Pirítsuk pár percig, majd öntsük fel vízzel (kb. 2,5 l). Forraljuk fel, rakjuk bele a csípős paprikát meg a paradicsomot, sózzuk, és főzzük majdnem puhára a zöldségeket.

A nudlihoz a ricottát tegyük egy szűrőbe, hogy a felesleges nedvesség ki tudjon csepegni belőle. Fél óra elteltével keverjük össze a liszttel, a felvert tojással, a finomra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal és a reszelt sajttal. Kanalazzuk habzsákba vagy egy nejlon tasakba, aminek az egyik sarkán kb. 2 cm nagyságú nyílást vágunk.

Amikor a leves már majdnem kész, rakjuk bele a kockára vágott cukkinit. Amikor újra forr, akkor a bal kezünkkel tartsuk a nejlon tasakot, és nyomjuk kifelé a nudlit belőle, a jobb kezünkben pedig egy ollóval vágjuk el 4 cm hosszúra. Mikor feljön a leves tetejére, onnantól számított 2 percig főzzük. Egyet vegyünk ki, és vágjuk ketté, hogy megfőtt-e. Jó étvágyat!

A megmaradt fűszerkeveréket tegyük egy üvegcsébe, és száraz, hűvös, fénytől védett helyen tároljuk.

A recept forrása: nosalty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...