2021.02.28. 14:42:09 7333 250

Elő a sörélesztővel a konyhában!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A sörélesztőt nem csak tablettaként vihetjük szervezetünkbe, és bár kétségkívül kellemes, a sörivás sem a leghatékonyabb módszer. Választhatjuk a sörélesztőpelyhet is, amivel finomabbnál finomabb, igény esetén vegán ételeket készíthetünk. De miért is jó nekünk sörélesztővel főzni?

Sörélesztő pehely - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sörélesztő pehely

A sörélesztő egy olyan gombaféle, amit többek közt a sörgyártásnál is alkalmaznak időtlen idők óta – hát erről is kapta a nevét. Komlón, árpán tenyésztik, hőkezelik, a végeredmény pedig egy vitamin és ásványi anyag bomba.

Immunerősítéshez és az általános szépséghez

Ezt az áldásos hatását szelén tartalmának köszönheti, persze a komplex B-vitamin összetevők mellett. Utóbbinak köszönhetően erősebb, egészségesebb lesz hajunk és körmeink, a bőrproblémáink kiegyensúlyozódnak. Ahelyett tehát, hogy bevásárolnánk, haj-, és körömerősítő szépségvitaminokból, használjunk inkább sörélesztőpelyhet főzésnél. A B-vitaminok segítik a sejtregenerálódást, erősítik az izomzatot, az antioxidánsok pedig lassítják az öregedési folyamatokat.

Szépségvitaminnak pedig még ezen felül is tekinthetjük, hiszen a sörélesztőben lévő króm támogatja a súlycsökkenést.

Testformáláshoz

Nem csak a fenti, fogyókúrás célokra jó, de magas (vegán!) fehérje tartalmának köszönhetően intenzív diéta mellett is pótolja a szükséges aminosavakat, jól felszívódó mikrotápanyagokkal támogatja az izomfejlődést, az egészséges csontozat és izomzat fenntartását.

Vérszegénység, cukorbetegség enyhítésére

Szintén a B-vitaminnak és a krómnak köszönhetően csökkenhet a vércukorszint, könnyebben hasznosul az inzulin, szakorvossal egyeztetve tehát kifejezetten hasznos a cukorbetegségben szenvedőknek. Mivel a vas felszívódása javul, vérszegénység ellen is bevethetjük, napi két evőkanálnyi már csodát tehet!

Rossz az emésztésed? Találd ki, mi segít ezen is!

A bélrendszerünk hasznos baktériumainak olykor erősítésre van szüksége, különösen antibiotikum kúrát vagy betegséget követően. Ekkor a sörélesztő probiotikus hatásával is érdemes számot vetnünk, hogy helyreálljon a szervezetünk működése. Puffadás ellen, bélgyulladásos betegségek javítására, hasmenéses tünetek enyhítésére egyaránt nagyszerű!

Emiatt se fájjon a fejed…

Enyhíti ugyanis a migrénes panaszok jelentkezését is!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...