2023.11.10. 08:30:13 9425 250

Energiát spórolni mindig jó! – Tedd ezt a fűtési szezonban is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Idén viszonylag későn érkezett meg hozzánk az igazi ősz, sokáig élvezhettük a már-már nyárias meleget, a napsugarak huncut játékát. Ám ennek egy októberi napon egyszer csak vége szakadt, és megmutatta az arcát az igazi ősz. A melegebb cipőkkel, melegebb kabátokkal együtt megérkezett a fűtési szezon is.

Fűtés, spórolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fűtés, spórolás

Igaz, azóta is ajándékként süt ránk a nap, és jóval enyhébb az idő, de a napsugarak már nem melengettek annyira sőt, elő sem bújtak, úgyhogy kénytelenek voltunk beüzemelni a fűtési rendszert. Azóta többen szomorúan tapasztaltuk energiaszámláink megemelkedését. De hát mit tehetnénk? Bizony sokat, legalábbis némi spórolással javíthatunk a helyzetünkön! Vesd be a lenti tippeket és hidd el, elégedettebb leszel az energiaszámláiddal!

Csinálj helyet!

A fűtőest elé pakolt bútorokkal csak a meleget zárod el a szoba minden részétől! Próbálj valahogy úgy berendezkedni, hogy a radiátor elé ne kerüljön semmi!

Takarítsd ki!

Ne légy rest porszívóval kitakarítani a radiátorokat. Ezzel is megakadályozod, hogy a réteg por csökkentse a helyiség hőmérsékletét!

Ne oda aggasd!

Csak végszükség esetén kerüljön néhány, szárításra váró ruhadarab a fűtőtestre! Ha teleaggatod a radiátorod a nedves ruhákkal, a fűtést teljesen „megfojtod”. Csak pára lesz odabent, de kellemes meleg nem igazán.

Ablak becsuk!

Meleg van odabent? Ne az legyen a megoldás, hogy folyamatosan nyitva az ablak! Szellőztess ki, engedj be friss levegőt, majd tekerd fel a fűtést, de csak addig, hogy kellemes legyen a hőmérséklet odabent!

Ne tekerd le!

Csak azért, mert nem vagy otthon, attól még egy alaphőmérséklet lehet a lakásban! Ne hűtsd le teljesen a lakást, mert annál nehezebb lesz felfűteni. A megspórolni kívánt energia így szépen eltűnik a süllyesztőben!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...