2020.04.26. 17:37:00 9671 265

Építsünk homokozót! – Fontos alapszabályok!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha gyerkőc érkezik a családba, és olyan szerencsések vagyunk, hogy családi házban élhetünk, szép nagy udvarral, valószínűleg előbb vagy utóbb felmerül az igény egy szuper homokozóra. Ha házilag barkácsolnánk össze, vannak fontos szempontok, amikre figyelni kell!

Homokozó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Homokozó

Alapszabályok, amikre a homokozó összeépítése előtt figyelni kell!

Nem mindegy, hova kerül!

Keressünk megfelelő helyszínt a homokozónknak! Mindenféleképen legyen árnyékos, hiszen lehetséges, a gyerkőcöt majd egész nap ki sem tudjuk robbantani onnan! Az sem baj, ha jól látható helyre kerül, hiszen nem árt, ha szemmel tudjuk tartani az aprónépet. Plusz jó dolog lehet, ha a kerti csap közelébe kerül az kis „építmény”, hiszen a homokozóban történő játékhoz elengedhetetlen a víz!

Kell egy réteg!

Méghozzá egy vízzáró réteg, mely lehet fóliából, murvából, kavicsból vagy éppen homokból.

Ne feledkezzünk meg az árnyékolásról!

Habár igyekeznünk kell árnyékos helyet választanunk a homokozónak, ahogy az első pontban is írtuk, azért érdemes pluszban gondoskodnunk az árnyékolásról. Minimum egy napernyő kerüljön a gyerek feje fölé, vagy eleve árnyékolóval is készülhet a homokozó.

Fontos a fedés!

Gondoskodnunk kell arról, hogy a homokozót esténként le tudjuk fedni! Ez lehetséges fóliával, valamilyen sűrűbb szövésű hálóval, de deszkákból is készíthetünk rá fedőt, akár méretre szabottat is. Ez azért is fontos, mert így a kertünkbe betévedő állatok nem piszkíthatnak a gyerkőc játékterébe, illetve egyéb szennyeződések sem kerülhetnek ide.

Nem mindegy a homok minősége!

Érdemes kifejezetten erre a célra használható homokot venni. Ha már egyszer homokozó, akkor legyen „kövér”, nem?:-)

Hogy miből épülhet házilag homokozó, arról itt olvashatsz!

Forrás: nagyszuloklapja.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...