Étkezéssel a zsíros haj ellen! – 4+1 élelmiszer, ami segíthet
Aki zsíros bőrrel küzd, az általában érintett a zsíros haj problémájában is. Ahogy arcunkra, úgy a hajunkra is mindenféle kencéket veszünk, hogy javítsunk a helyzeten. No, és persze gyakran mossuk gyorsan csillogóvá váló tincseinket. Pedig ennél egyszerűbben is megoldható lenne ez a probléma.
Ki hitte volna, hogy étkezésünkkel is tehetünk zsírosodó tincseink ellen? Pedig csak a következőket kellene sűrűben majszolnunk!
Az isteni magok
Tudtad, hogy a diófélék gazdagok telítettlen zsírsavakban, valamint olyan ásványi anyagokban, mint a kalcium és a magnézium? Ezek mellett a cink tartalma sem utolsó. Ezek mind felelősek lehetnek hajunk egészségéért.
Az igazi barackmag
Bizonyára Te is odavagy a barackmag nevű édességért. Sajnos, ebből ehetünk bármennyit, hajunkon nemigen fog meglátszani jótékony hatása. (Annál inkább az alakunkon…) Viszont az igazi barackmag, vagyis az abból készült olaj már sokat tehet a könnyen zsírosodó sörény ellen! Fogyasztásával szabályozható a faggyútermelés.
A vitaminbomba
Tudtad, hogy a csirke hús gazdag B- és E-vitaminban? Ezek a vitaminok pedig szabályozzák hajhagymáink anyagcserefolyamatát, így a túlzott faggyútermelést is megakadályozzák. Az E-vitamin ezen kívül véd a környezet káros hatásai ellen.
Akár magában, akár krémként
Tudtad, hogy a bioton, más néven H-vitamin szabályozza a faggyútermelést, emellett még a haj szerkezetét is erősítheti? És tudod, hogy mi tartalmaz rengeteget ebből az anyagból? Hát az avokádó!
Lehet belőle kása, turmix, mindenhogy segít!
Méghozzá a zabpehelyből! Amellett, hogy egészségessé, dússá varázsolja sörényünket, valamint megakadályozza a hajhullást, a benne lévő cink szabályozza a faggyútermelést is.
Forrás: miss.at