2020.10.08. 15:18:54 10618 300

Ezek a legjobb fűszer- és gyógynövények nátha ellen A-tól Z-ig! 3/1
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ne mondj le a friss növényekről az őszi-téli időszakban sem! Teleltesd át a fűszerkerted bent kis cserepekben, és szerezz be melléjük néhány gyógynövényt is, hogy ütős házipatikád lehessen a megfázásos nyavalyák ellen! Ha még nincsenek otthon ilyen növényeid, segítünk összeválogatni őket.

Bíbor kasvirág - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bíbor kasvirág

Hogy bármikor felvehessük a harcod a náthával szemben, a megfelelő módon kell gondoznunk segítő növénykéinket. ABC-rendbe szedve láthatjuk, hogy elsőként kedvelt gyógynövényeink sorakoznak hadrendbe:

A, Á – Ánizs illatú izsópfű

Az ánizsmentára már bibliai utalások is találhatók, olyan ősi gyógynövényünk. Ugye, hogy alig hallottál róla? Pedig rendkívül hatásos lehet megfázáskor, és még a köhögés csillapításra is kiváló lehet. Magas vérnyomás esetén viszont szigorúan kerülendő! A nem túl fényigényes növény rendszeresen öntözve igen hálás, csak biztosítsunk elég helyet gyökereinek a növekedéshez. Szárított virágjaiból és leveleiből is főzhetünk teát.

B – Bergamott

Nem tévedünk a parfümök polcára! A sokoldalú gyógynövény ugyanis nemcsak a női napokat megelőző kellemetlen tüneteket és az emésztési problémákat enyhíthetik, hanem a lázat és köhögést is. Kortyolgassunk a szárított leveleiből készített főzetet. Magas fényigénye miatt a déli fekvésű ablakokban tudjuk a legnagyobb sikerrel átteleltetni, viszont elég magasra (1m) is megnőhet. Heti egy alkalommal elegendő öntözni.

Bíbor kasvirág

A közkedvelt immunerősítő növényről fontos tudnunk, hogy hatóanyaga szinte egyáltalán nem oldódik vízben. Emiatt szokás alkoholos kivonatot készíteni belőle, de otthon teaként is elkészíthetjük. Az évelő, felső légúti betegségek enyhítésében használható növény laza szerkezetű talajban szeret, különösebb gondozást nem igényel. Viszont csak szeptemberig virágzik, így az ősz közepétől gyökereit tudjuk csak frissen feldolgozni.

Borsmenta

Az elterjedt növényt teaként is illóolajként is használhatjuk megfázás esetén, gyógyhatása kiterjeszthető torokfájásra - más mentafajokkal együtt használva. Frissen tépett leveleiből fogyasszunk főzetet, ami frissít és élénkít is! Gondozásakor csak arra kell figyelnünk, hogy elegendő fényt kapjon.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában