2024.08.20. 17:52:57 7456 234

Ezeket bűntudat nélkül eheted kenyér helyett
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az emberiség egyik legősibb „találmányának” nevezhető, a földművelés korával egybefonódó kenyér, jóval túlmutat táplálék mibenlétén. Szimbólummá formálódott. Az élet, a bőség, a közösen való élés jelképeként van számon tartva. Ez utóbbira utalnak olyan kifejezéseink, szólásaink, mint az: egy kenyéren vagyok vele - erről már 1565-ből találtak szövegrészletet; kenyértörésre kerül a dolog; egy kenyéren él, azaz közös háztartásban él valakikkel; megkeresi a kenyérre valót; mindennapi kenyerünk. A friss kenyér illata és íze megunhatatlan, szerepe pedig a legtöbb kultúrában kiemelkedő. Helyettesíthetjük?

Felhőkenyér Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Felhőkenyér Fotó:123rf.hu

Ehhez az ősi, eredetileg liszt, víz és só elegyéből készült élelmiszerhez erős kötelék fűz bennünket, ezért sokak számára nehéz véglegesen megválni a fogyasztásától. Az egészségügyi és wellness információkkal szolgáló Health rámutat arra, hogy bár gyakorta címkézik fel az „egészségtelen” jelzővel a kenyeret, megjegyzendő, hogy a kiváló minőségű szénhidrátok gazdag forrásai az élelmi rostoknak és az ásványi anyagoknak. Éppen ezért nem feltétlenül szükséges kiiktatni a fogyasztását. Mindemellett pedig már egyre több alternatív kenyértípus is a rendelkezésünkre áll, melyek közül kedvünk, ízlésünk és elvárásaink szerint választhatunk. Ezek közül hozunk most néhányat.

Felhőkenyér - a magas fehérjetartalmú, alacsony szénhidráttartalmú összetevőkből (pl. görög joghurt, sajtkrém, tojás) készítendő kenyéralternatíva leginkább a ketogén étrendbe illeszthető be. A „felhő” elnevezést jellegzetesen légies textúrájának köszönheti. Ez a típusú kenyér a hagyományos kenyéradagokhoz képest több szénhidrátot (kb. 3 grammal többet) és fehérjét (kb. 5 grammal többet) tartalmaz - ám mindezt a kiválasztott recept is befolyásolja. Amennyiben kedvet kaptál az elkészítéséhez, itt találsz egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető receptet: https://cookpad.com/hu/receptek/14476599-keto-felho-kenyer

Karfiolkenyér - ez a változat rendkívül jól helyettesíti a pizzalapokat, ugyanakkor önmagában is fogyasztható. Kiváló megoldást kínál mindazok számára, akik gluténmentesen táplálkoznak. A formára laposabb, állagra szivacsosabb és kissé nedvesebb karfiolkenyér élelmi rostokat és az immunrendszert támogató C-vitamint és ásványi anyagokat (pl. káliumot) is tartalmaz.

Ha fogyókúrázol, vagy egy kis változatosságot csennél a hétköznapi étkezésekbe, mindenképpen tehetsz egy próbát ezzel a karfiolkenyér recepttel: https://izvilaga.hu/adatlap/karfiolkenyer/168

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...