2021.01.24. 15:59:38 10483 282

Ezt a 4 dolgot kerüld el a párkapcsolatodban!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hogyan tudsz fenntartani egy kiegyensúlyozott párkapcsolatot? Számos tényezőnek kell meglennie ahhoz, hogy egy boldog és stabil kapcsolatban élhessünk. Mi most hoztunk nektek 4 olyan dolgot, amit mindenképp érdemes elkerülnöd, ha nyugodt együttlétre vágysz.

Boldog, nyertes pár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Boldog, nyertes pár

Néha észre sem vesszük, de a viselkedésünkkel tudjuk a legnagyobb diszharmóniát kialakítani a szerelmi életünkben. Ezért fontos megvizsgálni a viselkedési mintáinkat és változtatni rajtuk, hogy egy harmonikusabb és kiegyensúlyozottabb kapcsolatban élhessünk. Melyek lehetnek ezek a viselkedési minták?

A túlzott érzelmi reakció

Sokan a hisztivel párosítják, azonban a kettő nem egy és ugyanaz. Tévedés azt gondolni, hogy csak a nők hajlamosak a túlreagálásra, mert bizony ez a férfiakra is jellemző viselkedési minta. Az érintettek sokszor észre sem veszik a reakciójukat, csak arra lesznek figyelmesek, hogy elutasító, nem együttműködő viselkedést váltanak ki a párjukból. Semmi baj azzal, ha szeretnéd megóvni magad minden rossztól, de fontos az empatikus képesség előcsalogatása. Fogadd el, hogy a párod nem úgy viselkedik vagy gondolkozik sok esetben, ahogyan te. Érdemes a nézetkülönbségeket higgadt és tiszta fejjel átbeszélni, ezzel is egy sokkal harmonikusabb légkört tudunk kialakítani.

Felejtsd el a régmúlt sérelmeit

Sokan hosszú évekig gyűjtik és raktározzák magunkban az elszenvedett sérelmeket, ezáltal beleviszik az új kapcsolatukba is. Ok nélkül lesznek dühösek és vádlók az új szerelmükkel, mert biztosak benne, hogy ő sem fog másként cselekedni egy adott szituációban. Miért is lenne más? Hiszen ezt csinálta 10 évvel ezelőtt a korábbi szerelmem is! Soha ne hasonlítsuk az új társunkat a régmúlt szerelmekhez. Vizsgáld meg magadban ezeket a reakciókat és bíráld felül. Amint felismered ezeket a zsigerből jövő reakciókat, megérted a cselekedeteid hátterét és könnyebben tudsz rajtuk változtatni.

Felelőtlen kijelentések

„A szó lehet gyógyír, simogatás, de lehet fegyver is.” – mondta Kovács Magdolna írónő. Mennyire igaza van. Éppen ezért légy nagyon óvatos a gondolataid közlésével, főleg, ha feldúlt és dühös vagy. Olyan szavakat is kiejthetsz, amit valójában nem is gondolsz komolyan, de a vita hevében csak bántani akarod a társad, mert ennyire felidegesített. Persze végül megbánod, de nem szabad elfelejtened, hogy a szavaknak ereje van. Olyan visszafordíthatatlan károsodást okozhatsz, ami egy diszharmonikus állapotot idézhet elő. Az önkontroll gyakorlása elengedhetetlen ezekben a helyzetekben is. Van egy régi jól bevált recept: Ha dühös vagy, számolj el tízig (százig :)), mielőtt bármit is cselekszel vagy mondasz!

Az érzelmi elfojtás

Nem kommunikálod a sérelmeid? Nem mersz szembeszállni az igazadért? A párkapcsolatban hatványozottan nem ajánlatos viselkedési minta. Főleg, hogy adott a veszélye annak, egyszer a legapróbb szösszenet kapcsán fog kirobbanni belőled. Ez viszont beláthatatlan következményekkel járhat. A problémákat és nehézségeket a megfelelő kommunikációval lehet a leginkább feloldani. Az érzelmi elfojtás lényegében egy téves védekezési mechanizmus, amitől azt gondoljuk megvédhetjük magunkat a kellemetlen dolgoktól, vitától, rossz érzésektől. A higgadt kommunikáció a titka mindennek, ne tartsd magadban a gondolataid, érzéseid. A szunnyadó vulkán kitörése mindig katasztrófa.

Tipp: Ha úgy érzed segítségre van szüksége párkapcsolatodnak, keressetek fel egy szakembert. Egy külső szemlélő mindig objektívan látja a helyzetet, és biztos lehetsz benne a segítségetekre lesz.

forrás: femcafe.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?