2021.12.22. 12:15:00 7503 252

Fakadj dalra! Az éneklés 6+4 jótékony hatása
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tudtad, hogy egyes egészségmegőrzésre specializálódott szakemberek napi 5 perc éneklésre buzdítanak minden egyes embert? Ez azért van, mert az éneklés rendkívül jó hatással van testünkre és szellemünkre is! Pont a legjobbkor jött az infó, hogy kedvet támadjon csatlakozni egy karácsonyi kórushoz!

Éneklés főzés közben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Éneklés főzés közben

Életöröm és stresszoldás. Ez csak kettő az éneklés rengeteg jótékony hatásából. Az igazán jó hír pedig az, hogy még csak nem is kell tisztán énekelnünk! Ha hamis, hát hamis, a lényeg úgyis az, hogy szívből szóljon a dalunk! Az éneklés nem tudás vagy teljesítmény kérdése, hanem felszabadultságé.

Az éneklés testi egészségre gyakorolt hatása

  1. Az éneklés hatására immunrendszerünk aktívabbá válik: az immunoglobulin-A és a hidrokortizon szint is megemelkedik közben a szervezetben, így az orr, a belek és a száj nyálkahártyája erősebben tudja védeni szervezetünket.
  2. Javul általa a vérkeringés, ami szintén jótékonyan hat a hangszálakra, a mandulára és a nyirokhálózatra.

  3. A zene ritmikája csodás összhangban van testünk ritmikus folyamataival, ezért nem meglepő, hogy szívünk egészsége is erősíthető dalolászással. A kántálás pedig egyenesen pihentető hatással van a szívünkre.

  4. A jobb vérellátás - a dalolás során - fokozott agyi aktivitáshoz vezet: javul a memória.

  5. Az éneklés kimondottan hasznos tüdőbetegségnél, mert hozzájárul a helyes légzés kialakulásához. A megfelelő, mélyebb légzés során több oxigén jut el sejtjeinkhez és a salakanyagok is gyorsabban választódnak ki ez által.

  6. A dalra fakadás akár a súlyfelesleg kezelésében ugyancsak használható: a maró éhségérzet elmulasztásához ajánlott legalább két-három dalt elénekelni.

Az éneklés ereje a lelki egészségre vonatkoztatva

  1. A felszabaduló oxitocin hatására megszűnik a félelemérzet bennünk, és fokozódik a boldogsághormon termelése. Az éneklés tehát egy mellékhatások nélküli antidepresszáns!

  2. A rendszeresen éneklő emberek segítőkészebbek, akiket jóval nehezebb kizökkenteni a nyugalmukból.

  3. Az együtt éneklés kiváló eszköz a szociális készségek formálásához, azaz felelősségvállalásra és egymáshoz való alkalmazkodásra ösztönöz.

  4. Az éneklésen keresztül a dadogás kezelése is eredményesebb.

Forrás: www.tgy-magazin.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...