2021.11.30. 15:31:26 7561 287

Farmer kalauz, hogy tudd melyiket hova és hogyan
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Talán túlzás nélkül lehet azt állítani, hogy nem sok olyan ember él a bolygónkon, akin ne lett volna farmer legalább egyszer valamilyen formában. A bűvös hatvanas évek óta gyakorlatilag töretlen népszerűségnek örvend mindenhol. Örökké képes a megújulásra és soha nem megy ki a divatból. Gyakorlatilag mindenféle ruhadarabot készítenek már farmer anyagból – talán fehérneműt nem – és a kiegészítők piacát is meghódította.

Farmer - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Farmer

Létezik farmer táska, öv, ékszer, kalap, cipő, és mindenféle dísztárgy is. Valamint szinte mindenkinek van egy olyan farmer a szekrényében, amit azért nem dob ki, mert annyi emlék fűződik hozzá, minden kopásnak és szakadásnak megvan a maga története. És talán van egy olyan farmer is a gardróbban, ami a tökéletes darab, ami minden szempontból passzol az alkatunkhoz és a személyiségünkhöz, és ha most kicsi is már ránk, örökké hisszük, hogy jó lesz még. Hát ilyen dolog a farmer. Viszont annyi féle típusa van a farmer nadrágoknak, hogy könnyű elveszni a kínálatban. Adunk néhány tippet, hogy mit, hova és mivel hordjunk.

Egy kis farmer történelem

Története elég régre nyúlik vissza. 1870-ben készült el az első farmernadrág egy favágó megrendelésére, méghozzá Levi Strauss méteráru kereskedőtől rendelt anyagból. Már akkor rákerültek az ikonikus szegecsek, hogy strapabíró legyen a zsebeknél. Nagyon gyorsan népszerű lett a fizikai munkások körében, így Levi Strauss társulva az eredeti nadrág szabójával gyárat alapított és megszületett a híres Levis farmer.

A 20. század közepéig tartotta is munkaruha pozícióját, majd a westernfilmeknek köszönhetően kezdte felfedezni magának a divatvilág, mint a szabadság szimbólumát. Majd a 60-as években a trapéz farmer a hippi mozgalom jelképe lett. Innen már nem volt megállás, azóta is elengedhetetlen része a ruhatárunknak.

Nálunk ezekben az időkben a külföldi áruk készlethiánya miatt megszületett a méltán híres Trapper farmer, így a szüleink padlásán leginkább ebből találhatunk féltve őrzött darabokat.

Klasszikus darabok

Van néhány olyan darab, ami kiállta az idő próbáját, és bár létezik mindenféle változata, ma is igazából az számít a legstílusosabban öltözöttnek, aki ezeket viseli. Ha még nincsen minden klasszikusból egy a gardróbunkban, akkor ideje beszerezni. Ha ezek megvannak, utána érdemes csak nézelődni az egyéb fazonok között A férfiak hajlamosabbak rá, hogy ha megvan a tökéletes darab, akkor azt akár évtizedekig hordják, és nem is kell más. De annak érdekében, hogy a legjobb darab a legjobb maradhasson, érdemes beszerezni néhány másfajtát is. Igazán színes a paletta ma már a férfi farmernadrágok terén is.

● Levi's 501®

Az igazi klasszikus. A farmer. 140 éves létére sem megy ki a divatból. Titka az egyszerűségében rejlik, éppen ezért unisex. Éppúgy beleilleszthető egy stílusos férfi, mint egy csinos nő ruhatárába. Ez az eredeti farmer, az a bizonyos kialakítás, amit egy favágó rendelt.

● Kertész farmer

Amikor Levi Strauss nagy tételben gyártani kezdte a nadrágjait, megjelent egy vetélytársa, aki nem más volt, mint Paul Lee. Ő kezdte el elsőként gyártani a Denim anyaghoz hasonló szövetből kezeslábasait, mely szintén nagyon népszerűvé vált a munkaruha piacon praktikusságának és tartósságának köszönhetően.

● Denim Dzseki

Ez az a klasszikus farmerdzseki, amire mindenki gondol, ha kimondja, hogy farmerdzseki. Egy olyan alapdarab, ami igenis mindenkinek kell, hogy legyen, kortól nemtől függetlenül. Az eredeti darab semmiképpen sem elasztikus, és fém gombok díszítik. Pont a derékvonalig ér és laza.

Kinek mi

A klasszikus farmerek fazonja adott, de mégsem állnak jól mindenkinek. Szerencsére a tervezők gondolnak mindenféle lehetőségre.

● Szabás szerint

  • skinny

Ez egy eléggé szűk fazon, ami mára valójában átvette a helyét a klasszikus fazonnak. Minden alkatra jó.

  • slim

Ez is szűk fazon, de a lábszáron nem feszül annyira. Inkább laza viselet, mint elegáns.

  • jeggins

A legtapadósabb. Ebből adódóan fontos, hogy megfelelő hosszúságú felsőrésszel hordjuk. Ez közelebb áll a legginshez mint a farmerhez.

  • boyfriend

Nevével ellentétben női darab. Laza és hanyag, ebben rejlik az ereje. Minden alkatra szuper.

  • regular

Egy egyenesszárú fazon. Szintén alapdarab. Vékonyabb testalkaton jobban mutat.

  • loose

Az igazi rapper gatya. Hordani tényleg csak akkor érdemes, ha magunkénak érezzük ezt a stílust.

● Szár szerint

  • trapéz

A hippi korszak óta tudja az egész világ, hogy mi ez. A 90-es években újra visszatért, aztán divatjamúlt lett. Ma megint népszerű, csak tudni kell viselni.

  • egyenesszárú

A klasszikus farmerszár, a térdtől lefelé egyenes. Férfiaknak ez a legjobb választás.

  • tapered

Ma éppen a legnépszerűbb fazon. Térdtől lefelé szűkül.

Bármely típushoz ragaszkodunk, mindig vegyük figyelembe az alkatunkat, és hogy milyen alkalomra készülünk felvenni. Ha ezt a két dolgot betartjuk, akkor nem hibázhatunk. Egyébként meg úgyis az áll jól, amiben jól érezzük magunkat.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...