2017.11.24. 12:11:16 9990 275

Fekete péntek kontra „Ne vásárolj semmit!” – Légy tudatos vásárló!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Black Friday akció, amelyet 2017-ben november 24-én tartanak, világszerte százezreket buzdít az idén is vásárlásra. Az ellentétes álláspontot képviselők azonban ismét a kevésbé ismert Ne vegyél semmit (karácsonyra)! mozgalmat támogatják. A te szíved melyik kezdeményezéshez húz? Természetesen létezik arany középút is.

Légy tudatos vásárló! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Légy tudatos vásárló!

A Ne vásárolj semmit! világnapot 1992-ben egy Mexikóban tevékenykedő kanadai reklámszakember – nevezetesen Ted Dave - kezdeményezésére kezdték bevezetni, bizony nem véletlenül pont a hálaadást követő pénteken. Ez a tiltakozás a túlfogyasztásra buzdító reklámok ellensúlyozására irányul, amikor a pazarlásra és a vagyon egyenlőtlen elosztására próbálják felhívni az emberiség figyelmét. Ha teheted, vértezd fel magad a holnapi napra szóló szédületes kedvezmények ellen, és az alábbi tanácsok figyelembe vételével csak azt vedd meg, amire tényleg szükséged van! - Mielőtt vásárolsz, kérdezd meg magadtól, hogy biztosan kell-e neked az a bizonyos árucikk! - Hányszor fogod egyáltalán használni, amit veszel? Ne álljon a pénzed feleslegesen benne, még ha akciós is volt. A lom nem barátunk! - Csak azt a használati cikket cseréld le, amit nem lehet méltányos áron megjavítani! - Kizárólag hosszú élettartamú, energiatakarékos és a későbbiekben javítható termékeket szerezz be! Pont ilyenek esetében érdemes a Black Friday kedvezményeit igénybe venni. - Olyan vállalatok, márkák termékeit részesítsd előnyben, amelyek vállalati küldetéstudata hozzád közel áll, azaz etikus és környezetbarát. Hiszen biztosan ezeket az értékeket tartod fontosnak te is, ugye? - Az internetes vásárlások előtt gondosan olvasd át az adott weboldal ismertetőit, ilyenek pl. az általános szerződési feltételek és a vásárlástól való elállási jogok. - Végezetül nézz a reklámok mögé: egy kis elmélyülés a marketing világába és máris kevésbé leszel befolyásolható a propaganda által. A nap, mint nap keletkező, tonnaszám mérhető szemét így is megterheli bolygónkat, lehetőleg mi ehhez ne járuljunk hozzá a feltétlen szükséges mértéken túl.

Forrás: nevasaroljsemmitnap.hu, tudatosvasarlo.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az érzelmi kiegyensúlyozottság fontosabb, mint gondolnád

Öröm, szomorúság, félelem, düh, csalódottság, unottság. Az érzelmek mindennapi emberi életünk erőteljes befolyásolói. Olyan reakciók, amelyeket különféle események, helyzetek, körülmények, emberek, tapasztalatok váltanak ki belőlünk. Ha megismerjük belső rezdüléseinket, amennyiben kíváncsian és aktívan részt veszünk a „tanulom magam” folyamatában, akkor a tudatos érzelemszabályozás igénye sem fog távol állni tőlünk. Az érzelmi egészségünkre való odafigyelés és munka, ugyanúgy nem hanyagolható el, mint a testi jóllétünkkel való foglalkozás. Mindkettő kifizetődő.

VIZSGAIDŐSZAK: A GYORSÉTELEK ÉS A TÚLZOTT CUKOR- VAGY KOFFEINBEVITEL RONTHATJA AZ EREDMÉNYT

Míg a tápláló, vitamindús, rostokban gazdag ételek serkentik az agyműködést és segítenek az összpontosításban, addig az elégtelen mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás, a túl sok cukor, és a túlzásba vitt gyorséttermi, valamint feldolgozott étel csökkentheti a koncentrációt. A Semmelweis Egyetem dietetikusa a mértéktelen koffeinfogyasztás kapcsán pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy álmatlansághoz vezet, holott a megfelelő agyi tevékenységhez a kielégítő alvásmennyiség is nagyban hozzájárul.

3+1 visszautasíthatatlan és egyszerű szendvicskrém reggelire és/vagy uzsonnára

A reggeli gyors készülődés közepette, valamint munkából hazaérkezve ugyancsak jól eshetnek a pofonegyszerűen elkészíthető szendvicsek. Ezekhez a hétköznapi harapnivalókként és vendégváró falatokként ugyancsak helytálló mindenki-kedvence szendókhoz kínálunk most néhány otthon elkészíthető krémet.