2023.02.21. 17:20:00 10282 352

Félre az újhullámossal! Becsinált leves májgaluskával a testi-lelki feltöltődéshez
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van az úgy, hogy annyira rányomja a ködös idő magát a hangulatunkra, hogy nem elég az összes superfood sem ahhoz, hogy kikeveredjünk a téli depiből. Azért a fél tábla csokoládénál álljunk meg, és együnk meg a másik fele helyett egy melengető levest!

Gőzölgő leves - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gőzölgő leves

A régi receptek elkészítése és megízlelése közben könnyen elfoghat minket a nosztalgia. Hányszor készítettük már el ezt a szeretteinknek? Vagy éppenséggel hányszor készítették el ezt nekünk azok, akik szerettek minket? A most következő leves akár nagymamánk és édesanyánk meleg ölelése is lehetne. Vértezzük fel családunkat ezzel, hogy a tél utolsó hajráját könnyebben át tudjuk vészelni!

Becsinált leves májgaluskával

Hozzávalók a leveshez:

50 dkg csirke
1 db vöröshagyma
3 db fehérrépa
3 db sárgarépa
4 db gomba
1 db paradicsom
1 db paprika
fél zeller
fél karalábé
negyed karfiol
babérlevél
só, bors

A csirkét tegyük fel főni, és amennyiben a víz forrásakor habosodna a levesalap, akkor azt kanállal szedjük le a tetejéről. A zöldségeket közben mossuk és szükség szerint hámozzuk meg. A paradicsom mellett akár a hagyma is belemehet egészben, de a többit szeleteljük vagy kockázzuk fel ízlés szerinti nagyságúra. Miközben mindent puhára főzünk, babérlevéllel, valamint sóval és borssal ízesíthetjük a levesünket.

Hozzávalók a galuskához:

3 db csirkemáj
1 tk. zsír
1 tk. liszt
1 db tojás
zsemlemorzsa
só és bors

A galuskához a felaprított csirkemájat felaprítjuk, és a zsírral együtt hozzákeverjük a lisztet, a tojást, a fűszereket. Hogy szaggatható állagot kapjon, öntsünk hozzá egy kevés zsemlemorzsát. A forró levesbe szaggatjuk, és így fejezzük be annak főzését.

A tálalás előtt a levest egy pohár tejföllel még behabarjuk, végül tálaláskor pedig szórjuk meg (apróra vágott) petrezselyemzölddel.

Forrás: www.mindmegette.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Így párosítsd a magyar borokat az ételekhez – szőlőtől a pohárig

Ma már beszéltünk a szőlőről, most pedig nézzük, mi lesz belőle, ha hagyjuk, hogy a borászok elvégezzék a maguk varázslatát. A magyar borvilág rendkívül gazdag és sokszínű: vulkanikus dűlők, napsütötte lankák és a Kárpát-medence különleges mikroklímája adja a boraink karakterét. De talán az egyik legizgalmasabb kérdés mindig az: melyik borhoz mi illik a tányéron?

A nyár végének egyik legédesebb, fürtös ajándéka

Augusztus végén, szeptember elején a piacokon és a szőlőhegyeken egyaránt megjelenik a nyár egyik legszebb ajándéka: a szőlő. Amikor a forró napok lassan átadják helyüket a hűvösebb reggeleknek, és a levegőben megjelenik az ősz ígérete, a szőlő édes, zamatos íze minden falatban magával hozza a nyár esszenciáját. Most van az az időszak, amikor nemcsak frissen, hanem borok, mustok és különféle ételek alapanyagaként is ünnepelhetjük ezt a gyümölcsöt.

Búcsú egy újabb nyártól! – 4+1 inspiráló és vigasztaló gondolat a nyár utolsó napjaira

Van valami egészen különleges a nyár végében. Ahogy rövidülnek a nappalok, és a napfény már nem perzsel, csak simogat, úgy lopódzik be lassan a levegőbe egy kis nosztalgia. Még őrizzük a strandolások emlékét, a késő esti beszélgetéseket, a napbarnított bőr érzését… és közben már érezzük, hogy valami új van a küszöbön. Búcsút intünk a nyárnak, de nem szomorúan – inkább hálával a megélt pillanatokért.