2023.01.24. 17:30:00 7600 279

Főételnek beillő levesek: Mexikói leves tacoval vagy sütőtökkel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Két egymáshoz nagyon hasonló leves a mexikói ízvilág kedvelőinek, de a húsmentesen étkezők se görgessenek tovább, hiszen a darált hús helyett az egyikbe bizony egy nagyon vitamindús zöldség kerül majd! Azt is megkockáztatom, hogy a sütőtökös íze még gazdagabb is lesz.

Chilis leves tacoval - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Chilis leves tacoval

Tudsz házi tortilla lapot sütni? Hajtsd negyedbe! Nem tudsz? Kapj le a polcról egy zacskó tortilla chipset! Bevallom, ez volt a munka könnyebbik része, de természetesen a vacsorához szükséges levest sem lesz ördöngösség létrehozni. Ha esztek húst, próbáljátok ki mindkettő verziót, hogy megtalálhassátok kedvenc mexikói leveseteket.

Taco leves

Hozzávalók:

fél kg darált sertés- vagy marhahús
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
3 gerezd fokhagyma
1 jalapeno, apróra vágva
800 ml paradicsomszósz
chili ízlés szerint
1 liter alaplé
2 konzerv bab
1 konzerv kukorica
só és mexikói fűszerek

Elkészítés:

Melegítsünk fel egy kevés olajat egy magas falú serpenyőben, majd adjuk hozzá a darálthúst és a hagymát, és gyakori kevergetés közben főzzük 6-8 percig.
Keverjük hozzá a serpenyő tartalmához a fokhagymát és a jalapenot, és főzzük további 2 percen át az egészet.
Ezután mehet bele a paradicsompüré, a fűszerek, a chili, az alaplé, a kukorica és a bab. Az egészet forraljuk össze, majd alacsonyabb lángon pároljuk a levest körülbelül 20 percig, hogy a felesleges folyadék elpárologhasson. Csak a legvégén tegyük bele a sót.

Sütőtökös chili leves

Hozzávalók:

1 ek. olívaolaj
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
1 piros kaliforniai paprika, apróra vágva
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 és fél ek. chilipor
2 tk. őrölt kömény
1-1 tk. só és bors
fél tk. őrölt fahéj
800 ml sűrített paradicsom
2 konzerv bab
450 gr sütőtök püré
2 és fél cs. zöldségalaplé

Elkészítés:

Egy magas falú serpenyőben melegítsük fel az olajat közepes lángon, majd adjuk hozzá a hagymát és a kaliforniai paprikát. Folytonos keverés közben főzzük bő 10 percig, azután keverjük hozzá a fokhagymát, a köményt, a chilit, 1 sót, a borsot és a fahéjat.
Miután kevertünk rajta egyet, tegyük bele a paradicsompürét, a babot, a sütőtökpürét és a zöldség alaplét. Forraljuk össze, majd közepesen alacsony lángon lefedve, de időnként átkeverve főzzük körülbelül 20 percig. A levest végül sóval és borssal fűszerezzük.

Mindkét leveshez tálalhatunk tejfölt, reszelt cheddar sajtot, avokádót, pirított tökmaggot, vagy avokádót.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...