2023.06.11. 15:23:05 7916 297

Fogyassz bátran (jó) szénhidrátot!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Manapság sokan gondolják, hogy a szénhidrátok elhagyásával, többet tehetnek az egészségük megőrzése érdekében. Pedig a (finomítatlan) szénhidrát nélkülözhetetlen a szervezetünk számára. Összeszedtünk pár információt arról, miért érdemes szénhidrátot fogyasztanunk.

Kenyér - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kenyér

Hangulatjavító és energianövelő

A szervezetünk szerotonin szintje, a szénhidrátok hatására növekszik. A szerotonin, ami lényegében neurotranszmitter, felelős a jó hangulatunkért. Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy az egészséges szénhidrátok elhagyásával veszélyeztetjük a mentális egészségünket. Hiszen a szénhidrát az agyunk fő energiaforrása. Fontos megemlíteni, hogy az állóképességünk hanyatlása is előfordulhat, ugyanis a szénhidrátok elhagyásával az energiaszintünk határozottan csökken, a sejtjeink működése kimondottan lelassul, amitől sokkal gyengébbekké válhatunk, ami a napi munkavégzést és a koncentráló képességünket megzavarhatja.

Gyomorra és étvágyra gyakorolt hatása

Fogyás szempontjából sokan egyből a szénhidrátot vonják meg maguktól, azonban lényeges beszélni róla, hogy elhagyásával egyidejűleg valóban vesztünk a súlyunkból, viszont ez nem zsír veszteséget jelent, hanem csak vizet. A testünkben a szénhidrátok glikogén formájában raktározódnak el a májban és az izmokban, ezek tárolására pedig vízre van szükség. Amint nem kap a szervezet megfelelő mennyiségű szénhidrátot, akkor ezekből a raktárakból (máj, izom) kezdi el felhasználni és ez eredményezi a vízveszteséget.

Tudjuk, hogy a feldolgozott szénhidrátok a vércukorszintünket folyamatosan változtatják, hol kimagaslóan magasak ezek az értékek, hol pedig alacsonyak. Viszont, ha csak rostdús és teljes kiőrlésű gabonaféléket eszünk, akkor az nem dobálja a vércukorszintünket és normál szintre tereli az étvágyunkat. A szénhidrátmentes étkezés nem biztosítja az optimális rostbevitelt, amely emésztési rendellenességhez is vezethet (pl. székrekedés).

Forrás: medibon.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...