2025.06.19. 17:46:07 1283 48

Fokhagymás sült karfiolkrém – a nyár új kedvence kenyérre vagy mártogatósnak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha azt hitted, a karfiol unalmas, ez a recept új szintre emeli! Krémes, pikáns, egészséges, és szinte mindenhez illik – pirítóshoz, grillezett zöldségek mellé, vagy csak magában kanalazva.

Karfiolos étel készül Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karfiolos étel készül Fotó:123rf.com

A karfiolkrém hozzávalói:

  • 1 fej karfiol

  • 4-5 gerezd fokhagyma (héjastul)

  • 2-3 ek olívaolaj

  • só, bors

  • 1 ek citromlé

  • 1 tk tahini vagy natúr joghurt (opcionális, de feldobja)

  • friss petrezselyem vagy snidling a tetejére

A karfiolt szedd rózsáira, mosd meg, és helyezed sütőpapíros tepsire. A fokhagymagerezdeket héjastul dobd mellé. Locsold meg olívaolajjal, sózd-borsozd, és 200 °C-on 25-30 percig süsd, amíg megpuhul és kissé megpirul. A sült fokhagymát nyomd ki a héjából, a karfiollal együtt robotgépbe vagy tálba tedd. Add hozzá a citromlevet, ízlés szerint tahinit vagy joghurtot. Turmixold krémesre vagy villával törd össze, ahogy tetszik. Tálaláskor szórd meg friss zöldfűszerrel, meglocsolhatod még egy kevés olívaolajjal.

Tipp:

Tálald pirítóson, tortilla mellé mártogatónak, vagy akár grillezett csirke, hal mellé köretként. Hűtőben 2-3 napig eláll.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...