Foltos finomság! – Sárgarépa, az egészséges „szutykoló”
A sárgarépa az egyik legegészségesebb zöldségünk: tele van A-vitaminnal, rostokkal, antioxidánsokkal, ráadásul édes íze miatt a gyerekek is szívesen megeszik. Nyersen, párolva, sütve vagy levesben – szinte minden formában szeretjük. Ráadásul kalóriában szegény, így diétázóknak is tökéletes választás.

Az egyetlen „hibája”, hogy képes bosszantó nyomokat hagyni maga után, különösen a műanyag edényeken. Elég egyszer egy adag reszelt sárgarépát tárolni egy dobozban, és máris sárgás-narancssárgás foltokkal kell szembenéznünk. A legrosszabb, hogy ezek a foltok mintha örökre belemásznának a műanyagba – sikálhatjuk, áztathatjuk, csak nem akar múlni. De nem kell rögtön kidobni a foltos dobozt! A cikkben mutatunk egy trükköt, amivel könnyedén eltüntetheted a répafoltokat – hogy csak az maradjon meg belőle, ami igazán fontos: az íze és a vitaminjai.
Zseniális sütőpor!
Sajnos, a műanyag vágódeszka vagy tárolóedény sokszor elszíneződik, ha sárgarépa kerül rá/bele. De ha beveted ezt a trükköt, garantáltan eltűnik majd a makacs folt! Tegyél edénybe szódabikarbónát vagy sütőport, önts rá vizet és hagyd állni egy éjszakát. Másnap mosogasd el a szokásos módon!
Forrás: haushaltstipps.net