2024.11.06. 12:39:37 5697 196

Forrólevegős sütő – az „új trend” a konyhában (recepttel)
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az airfryer, vagyis a légsütő napjaink egyik legkedveltebb konyhai eszköze lett, ami egyáltalán nem meglepő. Ez a modern készülék forró levegő segítségével süti, pirítja, sőt akár grillezi is az ételeket, minimális olaj használatával. Vége a „zsírban tocsogó” vasárnap délelőttöknek, és az átható olajszagnak a konyhában! Hidd el, ha kipróbálsz egy ilyen masinát nem akarsz soha többet mást.

Air Fryer, forrólevegős fritőz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Air Fryer, forrólevegős fritőz

A hagyományos olajsütőkhöz képest a benne készült fogások jelentősen kevesebb zsiradékot tartalmaznak, ami különösen vonzó azok számára, akik odafigyelnek az egészséges táplálkozásra, vagy fogyni szeretnének.

Legnagyobb előnye, hogy a magas hőmérsékletű levegő gyorsan körbejárja az ételt, így kívül ropogós, belül pedig omlós állagot eredményez. A hagyományos sütéshez használt nagy mennyiségű olaj helyett elegendő egy-két cseppet hozzáadni, vagy akár teljesen mellőzni is lehet. A csökkentett zsírtartalom segíthet az elhízás és szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, ami jelentős pluszpont az egészségüket szem előtt tartók számára. Egyszerű használata és gyorsasága miatt is vonzó sokaknak, nézzünk is 1-2 receptet, ha esetleg megéheztünk!

Brassói aprópecsenye (4 főre, elkészítési idő 50 perc)

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkecombfilé

  • 10 dkg füstölt húsos szalonna

  • 1 kg burgonya

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1 mokkáskanál fokhagyma granulátum

  • 1 tk majoranna

  • bors

Elkészítés:

A csirkecombfilét és a füstölt húsos szalonnát apró kockára felvágjuk és beletesszük egy keverőtálba. Hozzáadjuk a szintén kis kockákra vágott megtisztított burgonyát. Rászórjuk a finomra vágott vöröshagymát, a fokhagyma-granulátumot, majoránnát, és ízesítjük még sóval és borssal. Alaposan összekeverjük.

Beleöntjük a sütő kosarába, és 170 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Közben egyszer-kétszer kivesszük a kosarat, és alaposan átkeverjük a benne lévő alapanyagokat, így mindenhol egyenletesen fog megsülni.

Csirkeburger (4 főre, elkészítési idő 20 perc)

Hozzávalók:

A húspogácsához:

  • 4 db kisebb csirkemell ledarálva

  • 1 ek mustár

  • 1 ek ketchup

  • 1 csipet fokhagyma granulátum

  • 1 ek zsemlemorzsa

  • 1 db tojás

  • bors

A tálaláshoz:

  • 5 db hamburger zsemle (az 5. a legéhesebbé)

  • salátalevél

  • 2 db paradicsom

  • 5 db csemegeuborka

  • 5 db lapka sajt

Az öntethez:

  • 4 ek majonéz

  • 2 mokkáskanál worchester-szósz

  • 2 tk bbq-szósz

Elkészítés:

A csirkemellet ledaráljuk. Összegyúrjuk a mustárral, ketchuppal, fokhagymaporral, zsemlemorzsával és a tojással. Ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. Öt nagy pogácsát formázunk belőle. Betesszük a sütő kosarába, és 180 fokon 8-10 percig sütjük. Tálalás előtt összekeverjük az öntetet, felkarikázzuk a paradicsomot és az uborkát. A hamburgerzsemléket félbevágjuk, megpakoljuk a hozzávalókkal, és azonnal tálaljuk. Friss salátát adunk mellé.

A receptek forrása: https://www.mindmegette.hu/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Melegítő tavaszi édesburgonya-krémleves gyömbérrel és kókusztejjel

A tavasz kiszámíthatatlan — egyik nap virágillatú napsütés, másnap ködös, szeles hűvösség. Az ilyen időszakokban a lelkünk és a testünk is egy kis extra melegségre vágyik. Habár a téli nehéz ételek ideje már elmúlt, mégis jól esik valami melengető, mégis könnyed fogás. Ez a selymes édesburgonya-krémleves épp ezt nyújtja: melegséget, táplálást és egy kis egzotikus csavart is a gyömbér és kókusztej jóvoltából.

Egy csepp esély – 50 éves a magyarországi újszülöttkori szűrés

Minden ezredik újszülöttet érinthet valamilyen ritka betegség, és ezek között csaknem 30 olyan van, amelynek korai felismerésére Magyarországon már 1975 óta működik országos szűrőprogram. Az elmúlt fél évszázadban a szűrőközpontokban – 2007 óta Budapesten a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján és a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján – több mint 5,6 millió újszülött vérmintáját elemezték, és 3289 olyan gyermeket szűrtek ki, akiknél már az előtt megkezdhették a kezelést, hogy a betegség tünetet okozott volna.

Tavaszi szépségrutin hűvösebb napokra – így ápold bőröd májusban is

Májusi virágzás ide vagy oda, a tavasz nem mindig szól napsütésről és langyos szellőről. A hűvösebb, szelesebb napokon a bőrünk könnyen kiszáradhat, érzékennyé válhat, vagy épp zsírosodni kezdhet a fűtött terek, szél és hőmérséklet-ingadozás miatt. Épp ezért a tavaszi szépségrutin sem lehet egy az egyben a nyári előfutára – finomhangolásra van szükség.