2024.11.06. 12:39:37 4940 189

Forrólevegős sütő – az „új trend” a konyhában (recepttel)
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az airfryer, vagyis a légsütő napjaink egyik legkedveltebb konyhai eszköze lett, ami egyáltalán nem meglepő. Ez a modern készülék forró levegő segítségével süti, pirítja, sőt akár grillezi is az ételeket, minimális olaj használatával. Vége a „zsírban tocsogó” vasárnap délelőttöknek, és az átható olajszagnak a konyhában! Hidd el, ha kipróbálsz egy ilyen masinát nem akarsz soha többet mást.

Air Fryer, forrólevegős fritőz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Air Fryer, forrólevegős fritőz

A hagyományos olajsütőkhöz képest a benne készült fogások jelentősen kevesebb zsiradékot tartalmaznak, ami különösen vonzó azok számára, akik odafigyelnek az egészséges táplálkozásra, vagy fogyni szeretnének.

Legnagyobb előnye, hogy a magas hőmérsékletű levegő gyorsan körbejárja az ételt, így kívül ropogós, belül pedig omlós állagot eredményez. A hagyományos sütéshez használt nagy mennyiségű olaj helyett elegendő egy-két cseppet hozzáadni, vagy akár teljesen mellőzni is lehet. A csökkentett zsírtartalom segíthet az elhízás és szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, ami jelentős pluszpont az egészségüket szem előtt tartók számára. Egyszerű használata és gyorsasága miatt is vonzó sokaknak, nézzünk is 1-2 receptet, ha esetleg megéheztünk!

Brassói aprópecsenye (4 főre, elkészítési idő 50 perc)

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkecombfilé

  • 10 dkg füstölt húsos szalonna

  • 1 kg burgonya

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1 mokkáskanál fokhagyma granulátum

  • 1 tk majoranna

  • bors

Elkészítés:

A csirkecombfilét és a füstölt húsos szalonnát apró kockára felvágjuk és beletesszük egy keverőtálba. Hozzáadjuk a szintén kis kockákra vágott megtisztított burgonyát. Rászórjuk a finomra vágott vöröshagymát, a fokhagyma-granulátumot, majoránnát, és ízesítjük még sóval és borssal. Alaposan összekeverjük.

Beleöntjük a sütő kosarába, és 170 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Közben egyszer-kétszer kivesszük a kosarat, és alaposan átkeverjük a benne lévő alapanyagokat, így mindenhol egyenletesen fog megsülni.

Csirkeburger (4 főre, elkészítési idő 20 perc)

Hozzávalók:

A húspogácsához:

  • 4 db kisebb csirkemell ledarálva

  • 1 ek mustár

  • 1 ek ketchup

  • 1 csipet fokhagyma granulátum

  • 1 ek zsemlemorzsa

  • 1 db tojás

  • bors

A tálaláshoz:

  • 5 db hamburger zsemle (az 5. a legéhesebbé)

  • salátalevél

  • 2 db paradicsom

  • 5 db csemegeuborka

  • 5 db lapka sajt

Az öntethez:

  • 4 ek majonéz

  • 2 mokkáskanál worchester-szósz

  • 2 tk bbq-szósz

Elkészítés:

A csirkemellet ledaráljuk. Összegyúrjuk a mustárral, ketchuppal, fokhagymaporral, zsemlemorzsával és a tojással. Ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. Öt nagy pogácsát formázunk belőle. Betesszük a sütő kosarába, és 180 fokon 8-10 percig sütjük. Tálalás előtt összekeverjük az öntetet, felkarikázzuk a paradicsomot és az uborkát. A hamburgerzsemléket félbevágjuk, megpakoljuk a hozzávalókkal, és azonnal tálaljuk. Friss salátát adunk mellé.

A receptek forrása: https://www.mindmegette.hu/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...