2021.02.24. 14:59:20 9490 252

Főzzünk többet tökmagolajjal! Így csempészhetsz egészséget a tésztaételekbe!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ki mondta, hogy a főételt órákon át kell főznünk, ami aztán ülje is meg a pocakunkat? Az étel lehet kiadós és könnyű is egyszerre, amit aztán a csodálatos tökmagolajjal koronázhatunk meg! Csaljunk extra énidőt egy kifejezetten villámgyors főzéssel magunknak: Készítsünk tésztát!

Tökmagolaj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tökmagolaj

Imádom az egyszerű és időtakarékos recepteket, a hab a tortán, ha olaszos ízvilággal rendelkezik. Azonban igyekszek odafigyelni arra is, hogy az étel ne csak élvezeti forrás legyen, hanem ugyanakkor a szervezetem számára több mint kielégítő „üzemanyagot” is biztosítson. Ezért veszem időnként elő a szívbarát tökmagolajat, amivel roppant jól lehet új karaktert adni (kicsit megunt) kedvenc étkeinknek. Gyorsan fussuk is át az Őrség zöld aranyának is becézett tökmagolaj legfontosabb tulajdonságait: Antioxidánsokban és fontos vitaminokban gazdag, a szív- és az érrendszer barátja, immunerősítő hatású, a hölgyek hajnövesztéshez, az urak prosztatagondok kezelésére is alkalmazhatják.

Ricottás (tagliatelle) tészta tökmagolajjal

Hozzávalók:

  • 250 gr (tagliatelle) tészta,
  • 200 g ricotta sajt,
  • 45 g olíva vagy kapribogyó,
  • 35 g fenyőmag – kiváltható némi durvára tört dióval,
  • 6 evőkanál tökmagolaj,
  • só,
  • olaszos fűszerek, pl. kakukkfű, zsálya és az elmaradhatatlan oregánó.
  • Reszelt parmezán – opcionális.
  1. Főzzük ki a tésztát csak úgy „al dente”, ne főzzük túl magyar szokás szerint.
  2. Szűrjük le róla a vizet, majd közepes lángon néhány percig kevergetve melegítsük hozzá a ricottát, a fenyőmagot, a kapribogyót, és természetesen végül csorgassuk bele a tökmagolajat, ami után le is vehetjük a serpenyőt a tűzről.
  3. Végül az ízlés szerint elkészített olaszos fűszerkeverékből is morzsoljunk a tésztaétel tetejére néhány csipetnyit. Így önmagában is teljes értékű fogás, de sajtimádók még azt is púpozhatnak a tetejére!

A tökmagolaj pesztók és paradicsomalapú szószok mellé is tökéletesen felhasználható, azonban krémlevesek utolsó simításaként, azaz dekorálásához, vagy egyszerűen salátadresszingként is alkalmazhatod. A lényeg, hogy érdemes rendszeresen belecsempészni az étrendünkbe, mert rendkívül sok jótékony hatással bír!

Forrás: activebeauty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...