2021.06.19. 15:16:46 9364 255

Frissítő nyári receptek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szerencsére a nyár nem sokáig váratott magára. Gőzerővel köszöntött ránk, és már élvezhetjük is a meglehetősen hideg tavasz után a tikkasztó hőséget. Mi az, amivel mégis enyhíteni tudjuk egy kicsit magunkat, és jólesik ebben a melegben? Összegyűjtöttünk néhány finom és könnyű nyári italt és ételt, amivel még jobban élvezhetjük a strandszezon előnyeit.

Epres chia puding - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Epres chia puding

Az édes, fanyar és keserű ízek kifejezetten hűsítő hatásúak ebben az évszakban. A lédús, hűvös és nyers ételeket, leveseket is szívesen fogyasztjuk ilyenkor. A sós, fűszeres és csípős ízeket pedig érdemes elkerülni, mert belülről is fűtenek.

Hűtött gyümölcsös zabkása

Hozzávalók 2 adag: 100 g zabpehely, 100 g bármilyen gyümölcs, 0,5 ek eritrit, tej, kókusztej, vagy növényi tej ízlés és igény szerint. Ha valaki szereti, ízesítheti magvakkal és kókuszchipssel. Elkészítés: A tejet, növényi tejet elkeverjük az édesítővel, felöntjük a zabpelyhet és lefedve állni hagyjuk a hűtőben minimum egy órára. Majd adagokra osztjuk, hozzákeverjük a gyümölcsöt és kedvünkre ízesítjük

Epres chia puding

Hozzávalók 2 adag: 1,5 dl tej, kókusztej, vagy növényi tej, 1 ek chia mag, 1 ek eritrit, 15 dkg eper Elkészítés: Néhány eperszemet tegyünk félre díszítésnek. A többi hozzávalót turmixoljuk össze, szedjük poharakba, majd minimum egy órára tegyük a hűtőbe. Hűtve fogyasztható.

Hideg uborkaleves

Hozzávalók 2-3 adag: 500 g kígyóuborka, 200 g kéres túró, 150 ml ásványvíz, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 ek liszt Elkészítés: A megmosott és meghámozott uborkát turmixgépben pépesítjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót. Krémesre turmixoljuk. Néhány órára hűtőbe tesszük és hidegen tálaljuk.

Tzatziki csirkemell gyros-szal

Hozzávalók 2 adag Tzatziki: 1 kígyóuborka, 50 g joghurt, só, bors, 1 lime leve, 2 gerezd fokhagyma Gyros: 250 g csirkemell kockára vágva, gyros fűszerkeverék, 0.5 ek olívaolaj Elkészítés: a kockára aprított csirkemellet megpirítjuk az olajon, megfűszerezzük, majd hagyjuk hűlni. Elkészítjük az uborkasalátát. Az uborkát lereszeljük. A joghurtot elkeverjük a pépesített fokhagymával. Ízesítjük sóval és borssal, a lime levével. Az uborkához öntjük és jól átkeverjük.

Banános-mogyorós fagyi

Hozzávalók 2 adag: 2 db felkarikázott banán, 2 ek eritrit, 1 pici só, 2 ek mogyoróvaj Elkészítés: A felkarikázott banánt turmixgépben krémesre turmixoljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót. Fagyasztóban hűtjük néhány órát. Kis fagyis tálkákban tálalva fogyasztjuk.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.