Frissítsd fel a pezsgődet! – Tipp, hogy újra üdítő legyen az ünnepi korty
Az ünnepek közeledtével egyre több alkoholos itóka, a szilvesztert környékezvén konkrétan egyre több pezsgő kerül felbontásra. Előfordul, hogy nem fogy el a pezsgő finomság, aztán pár nap, esetleg hét múlva „bubitlanul”, kissé poshadtan árválkodik a hűtőnkben. Mehet a kukába, lefolyóba, vagy menthető a dolog?
Ha nincs kedved, időd kísérletezgetni, és még elég bátor is vagy, megpróbálhatod meginni…:-) Kipróbálhatod a jó öreg „kanalat az üvegbe” módszert, de nem biztos, hogy hatásos lesz. Ha szeretnél újra friss pezsgőt kortyolgatni, vesd be ezt a trükköt!
Ne légy mazsola… vagy mégis?:-)
Szóval, ha „felpezsdítésre” váró pezsgőd van, egyszerűen dobj pár szem mazsolát az üvegbe, poharadba! A fonnyadt bogyókban lévő cukor szénsavat képez, és újra élvezhető íze, zamata lesz az itókának. Cukorral is lehetne kísérletezni, ám ez esetben félő, hogy túlságosan édes lenne a pezsgő. A mazsola pedig nem változtat a „bubis ital” ízén.
Forrás: haushaltstipps.net