2022.09.22. 12:15:00 6128 235

Fürdőházi házirend az ildomos közös ázáshoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A régészeti leletekből egyértelműen megállapították, hogy már az ókorban kultúrája volt a közösségi fürdőzésnek. A középkor után - szerencsére - újjáéledt az évszázadokra elfeledett fürdőkultúra, habár kezdetben inkább a saját kád felé fordultak, akik megengedhették ezt a “luxust”.

Fürdőházi kikapcsolódás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fürdőházi kikapcsolódás

A modern értelemben vett fürdőkád, amelybe a vízhálózatnak köszönhetően meleg víz is folyatható volt, John Michael Kohler nevéhez köthető. Amerikában jelentek meg ugyanis az első öntöttvas kádak.
A fürdőházak hajdanán azonban olyan higiéniai helyszínek voltak, ahol az emberek egyúttal testmozgást végezhettek (úszás), illetve kikapcsolódhattak, de akárcsak manapság kulturális, közösségi jelentőséggel is bírtak.

3+1 (kimondatlan) szabály, amit közösségi fürdőzés közben jobb betartani

1. Maradj csendben, de legalábbis beszélj halkan!

Habár a közösségi kapcsolattartás színhelyeiként is számon lehet tartani a fürdőházakat, és ezekkel együtt a hammammokat és a szaunákat, a könnyed társalgás maradjon meg inkább halk duruzsolásnak, hogy a pihenni vágyók is kellemesen feltöltődhessenek.

2. Csak ott meztelenkedj, ahol ennek kultúrája van!

A fürdőruházatra vonatkozó elvárások nemzetenként felettébb eltérők lehetnek egymástól. Japánban például sok helyen kimondottan tiltott mindenféle fürdőruha, azonban az arab kultúrkör fürdőiben kötelező eltakarnunk az intim testrészeinket. Sok helyen pedig van közös és nemenként elkülönített fürdőzési lehetőség is, hogy mindenki megtalálhassa a neki komfortos helyszínt.

3. Fürdőzés előtt is legyél tiszta!

A tiszta törülköző és a papucs alapfelszerelés egy fürdőben - habár sok helyen használható a helyszínen található egyenfelszerelés, de célszerűbb mindenből sajátot vinni. A medencékbe és a szaunákba való belépés előtt illik lezuhanyozni.

+1 Takard-e a tintát?

A modern világban már elfogadott fedetlen tetoválásokkal megjelenni, így általában ezzel nem lehet probléma, azonban az “érzékeny” témát feldolgozó tetoválásokat érdemes lehet a fürdőzés idejére is eltakarni. Ismételten Japánra hívnánk fel a figyelmet, ahol fedetlen tetoválásokkal nem elfogadott közösségi fürdőházba lépni, hiszen azok korábban a yakuza gengszterkultúrákhoz voltak köthetők.

Azt se felejtsük el ellenőrizni, hogy a kiválasztott fürdő milyen hőfokú vízzel kínál medencéket: a túl hideg és a túl meleg (48 fok feletti) víz sem alkalmas hosszabb tartózkodásra.

Forrás: www.allure.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...