2021.05.30. 11:21:01 7602 220

Gluténmentes rántott hús? Létezik és finom!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gluténérzékenység, ha egy családtagunkról kiderül, fenekestül felforgatja a táplálkozási szokásainkat. Joggal esünk kétségbe, ha a gluténérzékenység okán azt feltételezzük, hogy nem tudjuk elkészíteni az általunk imádott tradicionális ételünket, mint például a rántott húst. Azonban aggodalomra semmi ok, hiszen egyszerű praktikák bevetésével egyáltalán nem kell lemondanunk erről a finomságról.

Gluténmentesen is finom - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gluténmentesen is finom

A gluténérzékenység elsősorban a vékonybelet érintő autoimmun betegség, amely sajnos ma még nem gyógyítható, de diétával nagyon jól kezelhető. A glutén alkotóelemei a búzában található gliadin, a rozsban előforduló szekalin és az árpában jelen lévő hordein. Ezek a fehérjék a bélbe jutva helyi gyulladásos reakciót okoznak a gluténérzékenyeknek, és ez hosszú távon bélnyálkahártya károsodáshoz, továbbá a bélbolyhok eltűnéséhez vezet. A bélbolyhoknak nagy szerepe van a bélben található nyálkahártya felületnek, ami a tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok zavartalan felszívódásához segíti hozzá a szervezetünket. Ezért is kell komolyan venni ezt a fajta érzékenységet, hiszen komoly hiánybetegségek alakulhatnak ki, ha nem figyelünk a gluténérzékenységre, mint betegségre.

Gluténmentes rántott hús

Hozzávalók 4-6 fő részére:

  • 1 kg csirkemell
  • 3 db közepes méretű tojás
  • 50 ml rizsital (rizstej)
  • ízlés szerint só
  • 5 evőkanál burgonyapehely
  • 5 evőkanál kukoricaliszt
  • étolaj a sütéshez

Semmi mást nem kell másként csinálnunk, mint a régi bevált rántott hús készítésénél. A csirkemellet mossuk meg alaposan és vágjuk fel szeletekre, majd ízlés szerint sózzuk meg a húsokat. A tojásokat a rizstejjel keverjük ki. Rizstej helyett, ha arra van igényünk és nincs laktózérzékenységünk, akkor használhatunk tehéntejet is. A burgonyapelyhet és a kukoricalisztet bátran keverjük össze, és ebben az egyvelegben forgassuk meg a csirkét, majd a tojásban és újra a burgonyapelyhes kukoricalisztben. Ezután a felforrósodott olajban süssük ki. Mindössze 30 perc alatt elkészíthető és a kívánt körettel tálalható.

Forrás: glutenerzekeny.hu wikipedia

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.