Gondoltad volna, hogy ebből a hüvelyesből is készíthetsz zsemlét?
Valld be nyugodtan, hogy a vörös lencse hallatán nem feltétlenül a pékáruk jutnak eszedbe. Pedig remek alapanyag, ráadásul a belőle készült zsemléket, kifliket vagy kenyereket gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Mindenféle finomsággal megpakolva tápláló tízórai vagy uzsonna lehet a gyerkőcnek az iskolába, vagy neked a munkahelyre, ha délután 3-4 körül azt érzed, hogy fogytán az energiád. Íme a recept, készítsd el otthon!

Ilyen finom is lehet a gluténmentes zsemle
Hozzávalók (5-6 darabhoz):
60 ml víz
20 g útfifűmaghéj
200g vörös lencse
1,5 ek olívaolaj
1 ek citromlé
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
szezámmag, napraforgómag
Elkészítés:
A vörös lencsét beáztatjuk 2 órára. Ezután leszűrjük és egy konyhai aprítóba tesszük. Belekeverjük az összes többi hozzávalót, majd a géppel alaposan összeaprítjuk, egészen addig, míg ragacsos masszát nem kapunk.
A masszából gombócokat készítünk, a tetejükre pedig tetszés szerint magokat teszünk (pl. szezámmagot, napraforgómagot). Airfryerben 200 C fokon 15 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!
A recept forrása: cookpad.com