2025.01.31. 12:32:16 5977 209

Gyere velünk Kubába, és kóstold meg a flant!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tény, hogy az amerikaiak sokszor nem ismernek határt, ha a hasukról van szó, legyen az desszert, vagy bármilyen más fogás. Kimaxolják az élvezeteket, nem számítanak a kalóriák! Ismeritek a flant, a latin-amerikai krémdesszertet?

Flan Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Flan Fotó:123rf.com

Sűrű karamell puding, egy réteg átlátszó karamell szósszal. Brutál édességbomba, de néha belefér. Pláne, ha kanalazás közben az ember képzeletben egy kicsit például Kubába is elrepülhet egy ilyen borongós januári napon. Íme a recept!

Kubai flan

Hozzávalók (12 adaghoz):

A karamellhez:

  • 150 g cukor

A krémhez:

  • 6 db tojás

  • 2 db tojássárgája

  • 150 ml habtejszín

  • 650 g sűrített tej

  • 3 teáskanál vanília aroma

  • 100 g cukor

Elkészítés:

Karamell: A cukrot egy kis nyeles lábasban, időnként megkevergetve karamellé főzzük. Amikor már szép folyós, és minden szem megolvadt, gyorsan levesszük a tűzről, és a sütőformánkba öntjük. Tényleg gyorsnak kell lennünk, mert nagyon hamar megszilárdul. Mi most alacsonyabb falú kenyérsütő-formát (semifreddo) használtunk, de piteformában vagy pohárkákban is elkészíthetjük.

Krém: A tojásokat és a tojássárgákat csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, a cukrot, a vanília aromát és a sűrített tejet. Alaposan elkeverünk mindent, fontos, hogy a cukor teljesen feloldódjon. A krémet egy kis szűrőn átszűrve a karamellre öntjük, így fel tudjuk fogni a tojásban maradt pici csomókat.

Egy nagy tepsit 2/3-ig megtöltünk vízzel, majd óvatosan belehelyezzük a sütőformánkat. Alufóliával lefedjük, és 160 fokos sütőbe tesszük vízfürdőzni. A kenyérformában nekünk kb. 50 perc kellett hozzá, hogy átsüljön, az első felében alul-felül, a másodikban légkeveréssel sütve. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e: ha tisztán jön ki a tű, akkor jók vagyunk. Hagyjuk a vízben álló formában szobahőmérsékletűre hűlni, majd óvatosan emeljük ki.

Tegyünk rá egy megfelelő méretű tálat, majd egy határozott mozdulattal fordítsuk meg az egészet. Ha mindent jól csináltunk, az édességünk egy nagy, cuppanó hang kíséretében a tálra csusszan, a tetején pedig lefolyik a csodás karamell. Késsel szeleteljük és tálaljuk: zseniális, remegős, krémes desszertcsoda a végeredmény. Jó étvágyat!

A recept forrása: nosalty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Vége a fájdalomnak – így szabadulhatsz meg a benőtt körömtől

Kevés kellemetlenebb apróság van annál, mint amikor a lábujj körme – legtöbbször a nagylábujjé – benő a bőrbe. Az egyszerű mozgást, cipőviselést, sőt néha még az alvást is megkeserítheti. Sokan hajlamosak halogatni a megoldást, pedig a benőtt köröm kezelhető, és néhány jó szokással akár megelőzhető is.

Mosás tippek kezdőknek és haladóknak(X)

A mosás a háztartásban alapvető rutin. Sokan mégsem gondolnak bele, hogy mennyire sok tényező befolyásolja a végeredményt. A rosszul megválasztott program, a túl sok mosószer vagy a helytelen szárítás nemcsak a ruháinkat teheti tönkre, de feleslegesen terheli a pénztárcánkat és a környezetet is. Cikkünk kezdőknek és haladóknak egyaránt hasznos mosási tippeket kínál, hogy a ruhák tovább maradjanak újszerűek, és a folyamat is hatékonyabbá váljon.

A sportteljesítményre is hatással van a nagy meleg és a magas páratartalom

A magas hőmérséklet és páratartalom hatással van a szervezet hőháztartására, ami különböző mechanizmusokon keresztül befolyásolja az erőkifejtést, az állóképességet és a koncentrációt is. Nagy melegben a szervezet saját védelmét helyezi az első helyre, így óhatatlanul csökken a fizikai teljesítmény. Ezért, bár a nyár kiváló időszak a szabadtéri sportolásra, kulcsfontosságú a test hőháztartásának védelme, a megfelelő hidratálás, a túlterhelés elkerülése, valamint a napvédelem – mondja dr. Torzsa Péter, a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszékének tanszékvezetője.