2022.05.14. 15:25:27 6674 297

Gyümölcskelyhek tíz perc alatt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A lányommal mi imádjuk a konyhában való tevékenykedést. Végtelen türelemmel, kreativitással tündérkedik a tízéves gyerekem, ha valami finomságot szeretne enni. Nem feltétlenül szükséges ehhez nagybevásárlás. Elég olykor csak bekukkantani a hűtőbe, felfedezni mi rejlik benne, kipakolni mindent a konyhapultra, és már indulhat is a kotyvasztás. Már csak csinos desszertes poharakra van szükség, amit megtölthetünk az ízletes alkotásokkal. Nézzük, milyen ötletekkel szolgálhatunk ezen a téren!

Gyümölcskehely - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyümölcskehely

Alap a kehely aljára. Ezt nem kell túlbonyolítani, mert szinte bármiből készülhet. Mi a babapiskótát imádjuk ilyenkor. Akkor sem esünk kétségbe, ha az nincs éppen otthon. Készülhet ez háztartási kekszből, amaretto kekszből, nápolyiból, zabpehelyből vagy bármilyen gabonapehelyből. Lehet nagyobb darabokban a pohár aljába helyezni a kekszeket, így kicsit darabosabb, keményebb marad az alap, de ez nem gond. Ha nem szeretjük így, akkor apróra törve is beleszórhatjuk. Ha viszont még lágyabb alapra vágyunk, érdemes átitatni tejeskávéval, kakaóval, vagy valamilyen szörppel az alapot. Így kellemesen krémessé válik és külön ízt is kap.

Krém, minden mennyiségben. Miből lehet krémet készíteni? Gyakorlatilag szinte bármiből. Ez a jó hírem. Ha csak egy pohár tejfölt találunk a hűtőben, azzal is elboldogulunk. Fantázia kérdése. Zutty bele egy kevés cukor vagy édesítő, némi gyümölcsvelő vagy frissen turmixolt gyümölcs, keverd össze és máris ízletes krémet kapsz a kehelyhez. Ha már bonyolítani is szeretnéd, akkor nézzük a különböző variációkat.

Mascarpone vagy ricotta alap bármilyen krém elkészítéséhez remek. Egy kevés habbá vert tejszínnel, vagy gesztenyepürével megbolondítva olyan isteni krémet kapsz, hogy öröm megkóstolni. Joghurt, ami lehet natúr, ízesített, vagy akár gyümölcs ízű is. Habbá vert tojásfehérje, ezt lehet egy kevés mascarponéval vagy tejszínhabbal keverni és nagyon finom. Főtt, vagy csak simán, főzés nélkül elkészíthető pudingok. Fagylalt is lehet gyümölcskehely kiegészítője. Nagyon finom. A választék végtelen. Továbbá lehet kapni cukrász boltokban olyan hab és tortakrém alapokat, amelyek pillanatok alatt elkeverhetők vízzel vagy tejjel. A kelyhet pedig készíthetjük rétegesen is, ha két habréteget elválasztva valamivel variáljuk a lehetőségeket.

Gyümölcs, ami sosem árt, ha van egy kehelyben, sőt, rendkívül hasznos! A legjobb, ha a kehely aljára, már az alapra helyezünk egy réteg gyümölcsöt. Ebből nagy baj nem lehet. Ha kicsit száraz és darabos az alap, akkor a gyümölcs nedvétől meg fog lágyulni. Ehhez azonban jó, ha legalább egy órát hűtőben pihen felkínálás előtt. Két krém- vagy habréteget is érdemes egy réteg gyümölccsel elkülöníteni. Egyrészt ez rendkívül mutatós, ha a kehely átlátszó, illetve nagyon finoman variálhatók az ízek. Amikor az ember kanalazza a desszertet, izgalmas lehet, ha eloszlanak a különböző ízek a kanálon attól függően, hogyan keveredik össze a pohár tartalma. Jó kísérletezést kívánunk!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...