Gyúrjunk együtt! Gyere velünk „medvehagyma pogácsázni”
Újra itt tavasz, és vele a medvehagyma szezon is! Juhuuu! Neked is nagy kedvenced? Többször írtunk már a növény kedvező élettani hatásairól, hogy miért érdemes fogyasztani azon kívül, hogy rendkívül zamatos és sok ételünk remek alapanyaga lehet. Tökéletes csütörtök esti program összedobni a családnak egy kis sós finomságot. Ők biztos elégedettek lesznek!

Medvehagymás-túrós pogácsa
Hozzávalók (8 adagra):
1 csokor medvehagyma
0.5 ek só
25 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
25 dkg túró
25 dkg vaj
1 db tojás (a kenéshez)
Elkészítés:
A medvehagymát finomra aprítjuk, majd összekeverjük az átszitált és sóval alaposan elkevert liszttel. A kezünkkel hozzámorzsoljuk a túrót, majd hozzáreszeljük a hideg vajat. Alaposan összedolgozzuk egy robotgéppel, és minimum 1 órára (vagy 1 éjszakára) a hűtőbe tesszük. Ha letelt az idő, lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. A tetejét késsel berácsozzuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt sütőtálcára tesszük, majd megkenjük a felvert tojással. 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!
A recept forrása: mindmegette.hu