2024.08.27. 17:49:02 7113 234

Ha megkívántál valami édes, túrós finomságot, íme néhány recept
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A különlegesen üde és savanykás ízvilágú, biológiai alvasztású, félzsíros tehéntúró igen sokoldalú felhasználásnak örvend a magyarok körében. Készül belőle minden, mi sós- és édes szájnak ingere: a bélestől a gombócon át a rétesig és a lepényekig.

Túrós édesség készül Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Túrós édesség készül Fotó:123rf.hu

Készítsünk túrós lepénykét

Elkészítéséhez mindössze: 2 evőkanál cukorra, 3 tojásra, 1 csomagnyi vaníliás cukorra, 5 dkg lisztre, egy kevés lekvárra, 25 dkg túróra lesz szükségünk. Első lépésként válasszuk szét a tojásokat. A fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját pedig a többi hozzávalóval - tudniillik a túróval, liszttel, vaníliás cukorral - keverjük össze, majd a végén beletesszük a habbá vert fehérjét is. Vegyünk elő egy serpenyőt, hevítsünk fel benne egy kevés olajat, majd a tésztát egy kanál segítségével adagoljuk bele, lapítsuk el, és mindkét oldalát süssük meg. Tálaláskor ízlés szerinti lekvárt kínálunk hozzá.

A túrós derelye recept hozzávalói a következők:

Fél kg liszt, 1 csipet só, 1 tojás, és némi víz. A hozzávalókat összekeverjük, és egy nyújtható tésztát formálunk belőlük. Az így kapott tésztát megfelezzük és az egyik felére szilva (vagy egyéb ízű) lekvár-csomókat rakunk, amire ezt követően ráhajtjuk a szabadon maradt felét is. Egy derelyemetsző segítségével négyzet alakú formákra vágjuk, és a széleket egy villa hegyének segítségével esztétikusan körbenyomkodjuk (erre azért van szükség, hogy főzés során ne menjen szét). Felforralt vízben főzzük meg, majd amikor megvan, hideg vízzel öblítsük le, és a végén egy kevés vajjal locsoljuk meg. Az így elkészült derelyéket egyenként tegyük egy tálba úgy, hogy egy sor tészta és egy sor túró kerüljön bele. A tetejét - tetszés és ízlés szerint cukrozott - mákkal vagy pirított morzsával szórjuk meg.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...