Ha túl sok lett a tejszín – 2 finom desszert
Eléggé elképzelhetetlen, de néhanapján azért előfordul, hogy a maradék tejszínnel nem tudunk mit kezdeni, esetleg egy bátor jelentkező sem akad a családban, aki (felverés után) azon nyomban eltűntetné a maradékot. Ha Nálatok valamiért mégis fennállna az a veszély, hogy rátok romlik a maradék tejszínhab, ne ijedjetek meg!
Még nincs minden veszve!
Ha sem a kávéba, sem a gesztenyepürére, sem „csakúgy” nem kell senkinek, készíts a megmaradt tejszínből valami finomat!
Torta, sütés nélkül
Hozzávalók:
3,5 csésze tejszín
2 teáskanál vaníliaaroma (esetleg vaníliás cukor)
fél csésze porcukor
4 bögre apróra vágott gyümölcs
fél csésze feldarabolt mogyoró
egy csipet só
vajas keksz
A felvert tejszínhez hozzákeverjük a vaníliaaromát, sót és a porcukrot. Ebből egy kanálnyit eloszlatunk egy tortaforma alján. Erre mehet egy réteg keksz. Aztán újra jön egy réteg tejszínhab, kb. az egész negyede. Erre mehet a gyümölcs harmadrésze, aztán megint egy réteg keksz. A rétegezést addig folytatjuk, amíg el nem fogy az összes hozzávaló. A tetejére egy réteg tejszínhab kerüljön, erre pedig a tört mogyoró. Fedd le fóliával és egy éjszakát hagyd állni a hűtőben. Isteni lesz!:-)
Gyors csokis mousse
Ami kell hozzá:
fél liter tejszín, felverve
1,5 evőkanál porcukor
fél teáskanál vaníliás cukor
egy kis csésze csokikrém
egy marék mentalevél
A felvert tejszínt a porcukorral, vaníliás cukorral és a csokikrémmel szép simára összedolgozzuk. (Ha szükséges, a csokikrémet a keverés előtt kicsit felolvasztjuk.) Kis kelyhekbe töltjük a masszát és a hűtőbe tesszük őket. Friss mentalevéllel szervírozzuk!:-)
Forrás: dasistdochnochgut.at