Hamarosan itt a cukkiniszezon! – Dobd fel tükörtojással!
Végre újra itt vannak a ropogós, friss zöldségek, amikkel egyszerűen nem bírunk betelni. A legsokoldalúbb ezek között is a cukkini, ami főételéként, rántva, töltve, de akár desszertalapként is felhasználható. No, és persze, szuper leves is készülhet belőle!
Ha cukkini és leves, akkor csakis egy szuper krémleves jöhet szóba! Levesbetétként pedig válasszuk a tojást!
Cukkinikrémleves tükörtojással
A következő hozzávalókra lesz szükséged:
75 dkg cukkini
1 liter húsleves
1,25 dkg tejszín
1 nagyobb hagyma
5 dkg parmezán
fél csokor petrezselyem
fél csokor bazsalikom
1 evőkanál vaj+1 evőkanál vaj a sütéshez
só, bors
2 db tojás
A vajat olvasszuk fel, majd a kockákra vágott hagymát és cukkinit pirítsuk meg rajt. Öntsük fel a húslevessel, majd körülbelül 10 perc alatt főzzük meg. Az apróra reszelt parmezánt szórjuk bele a levesbe. Most jönnek az alaposan megmosott, finomra vágott fűszerek (néhány levelet érdemes félrerakni, ha díszíteni szeretnél), majd mehet a levesbe a tejszín is. Ezután pürésítsük a cukkinis-tejszínes keveréket, ízesítsük sóval, borssal. A tojásokból süssünk tükörtojást, szintén fűszerezzük, majd vágjuk csíkokra és mehet a levesbe. Jó étvágyat!
Forrás: brigitte.de