2024.01.30. 08:36:22 6388 233

Három dolog, amit figyelembe kell venni téli férfi cipő vásárlásakor(X)
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A télre való felkészülés egyik alapvető pillére a cipővásárlás. Az erősebbik nem tagjai gyakran állítják, hogy abszolút nem fagyosak, és nem hat rájuk a hideg, de azért maradjunk annyiban, hogy a cipős szekrény felhozatalát megéri az évszakra hangolni. Jöjjön három olyan tipp, jó tanács, amiket megfogadva esélytelen a mellényúlás!

Téli férfi cipők - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Téli férfi cipők

1. Számítanak a használati körülmények

Elsőre furcsának tűnhet ez a megjegyzés, de valójában egy ökölszabály rejlik benne. A https://ecipo.hu/c/ferfi/csizmak-es-egyebek/bakancsok kínálatából aszerint taktikus ötlet válogatni, hogy melyek azok a modellek, amik paramétereikkel idomulnak a használati körülményekhez. Például, ha lehetetlen elkerülni a napi sok-sok kilométer falását, akkor egy olyan fazon az ideális variáció, ami maximális kényelmet garantál hosszú távon. Aztán, ha a terepen való menetelés, mondjuk munka vagy kertrendezés miatt elkerülhetetlen, abban az esetben azok a bakancsok a nyertesek, amik egyrészt vízhatlanok, másrészt sötét árnyalatúak, mert így az éktelenkedő sárfoltok eltüntetése nem okozhat problémát. Ellenben, ha olyan téli cipő a keresett, ami alkalmakkor, nívós eseményeken, tárgyalásokon jól teljesíthet, és még az öltönyhöz is passzol, akkor a csizmák között érdemes szemezgetni, amik az elegáns stílusjegyek tekintetében nem vallanak szégyent. Természetesen azért akadnak átfedések, mert attól még, hogy egy bakancs terepre teremtetett, nyilván a kilométerek legyűrése sem okoz nehézséget. Míg az elegáns csizma a mindennapokban is hordható. A lényeg, hogy ezeket az egyéni kritériumokat megéri összeállítani és felsorakoztatni a tisztánlátás érdekében.

Melyiket válasszam?Melyiket válasszam?

2. A méret lényeg – de melyik méret?

Újfent érdekes kérdéssel hozakodunk elő, pedig ennek az ismerete és betartása a siker kulcsa. A téli cipőkbe ugyanis nagyon gyakran téli zoknis lábak kerülnek. A zord időkre szabott zoknik közös ismertetőjegye, hogy vastag. Jóval vaskosabb, mint az átlagos variáció. Azaz nem érdemes kifelejteni a méret megállapításából, mert a gyakorlat azt mutatja, hogy egyetlen zokni plusz fél méretnyit is növelhet a láb megszokott méretén. Ez annyira jelentős különbség, hogy ha nincsen figyelembe véve, az bizony roppantul kellemetlen végeredményhez vezethet, ahol a szorongásé, a szorításé és a diszkomfortos érzeté a főszerep.

3. A lábak milyensége is formálja a választást!

Keskeny vagy széles lábfej? Magas vagy alacsony boka? Szétterülő vagy egymásra fekvő lábujjak? Mindegyik más és más jellemvonásokkal megáldott cipőt kíván, már amennyiben a cél a maximális kényelem megtapasztalása minden egyes lépéssel. A szűk fazonok például divatosak, ez nem kérdés, de akinek széles a lábfeje, annak akkor sem lesz ideális választás, ha egyszer jól néz ki. De ugyanennek a fordítottja is igaz: hiába akad a palettában jó néhány szélesebb variáns, ha a lábak keskenyek, akkor a „csónakázás” elkerülhetetlen, ami nyáron, a tavon evezve jó ötlet, de télen, a cipőben csúszkálva már kevésbé vonzó forgatókönyv.

Ha ezen jellemvonások nagyban megbonyolítják a vásárlás folyamatát, akkor célszerű előbb személyesen felpróbálni a kinézett modelleket, és csak utána megrendelni őket online, így elkerülhetőek a csalódások.

("Partner cikk")

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...