2022.08.06. 15:15:01 4030 186

Használd ki a teraszod adta lehetőségeket!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A teraszt gyakran, még mindig kicsit a régi szokásoknak megfelelően, inkább az étkezés, a grillezés helyszíneként használjuk. Ezzel nincs is semmi gond, nem is szeretnénk erről senkit sem lebeszélni. Sőt, arra biztatunk mindenkit, ha csak teheti és jólesik, akkor töltsön minél több időt a teraszán vagy a kertjében. Inkább arra szeretnénk most rávilágítani néhány tippel, mennyi mindenre lehet még alkalmas ez a helyszín.

Terasz lét - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Terasz lét

Gyereksaroknak is kiválóan alkalmas a terasz. Ezt azért merem állítani, mert a velencei nyaralóban, ahol a gyerekekkel mi évről évre sok időt töltöttünk, ez a lakrész rendszeresen a birodalmukká vált. Egy felfújható gumimedence uralta a terasz egy sarkát, ahol a gyerekek pancsolhattak, amikor csak kedvük szottyant. A kislányom azt is nagyon szerette, amikor babaházat rendeztünk be a teraszon. Plédet terítettem le, és egy napvédő sátrat állítottam fel neki ehhez a mókához. A sátorban kis babaház berendezésekkel, bútorokkal és eszközökkel rendeztük be a játékteret, és kis babákat költöztettünk be az újonnan kialakított otthonukba. Ez a megoldás több szempontból is rendkívül praktikus ötletnek bizonyult. Minden megvolt a teraszon ahhoz, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, és mivel mi is ott sertepertéltünk állandóan, sosem veszítettük őket szem elől. Senki sem unatkozott, mert amíg a teraszon lévő asztal körül mi felnőttek előkészítettük az ebédet, addig a gyerekek néha bennünket is bevonva tudtak mellettünk játszani. Nagyon sok vidám órát töltöttünk így együtt.

Rendkívül sokoldalúan tudják a terasz adta lehetőségeket a felnőttek is kihasználni. Ha egy hintaágyat is beszerzünk, akkor a rendkívül nagy melegben egy baldachin alatt nyugodtan alhatunk is éjjel a teraszon. Például a férjem nem nagyon bírta a meleget még a nyaralóban sem, ahol nem volt klíma. Így azt találta ki, hogy a kislányukkal a teraszon állították fel a sátrat és két matracon aludtak ott. A gyerek ezt annyira élvezte, hogy már nem is szívesen aludt a szobában, annál is inkább, mert a sátor felső hálós részén és hálós ajtaján keresztül éjjel a csillagos eget vizslatták. Kell ennél nagyobb élvezet és kaland egy kisgyermek számára? Kiskert is kialakításra kerülhet a teraszon, amit élvezettel gondozhatunk úgy, hogy a konyhából néhány lépéssel elérhetjük a kedvenc fűszernövényeinket. Elég egy csinos, földön álló fa polc az egyik sarokba, ahova kis cserép virágtartókba ültetve zöldelhetnek a szebbnél szebb fűszernövényeink.

Érdemes a teraszt égősorokkal és akár mécsesekkel is díszíteni, mert esténként a hintaágyon olvasgatva, beszélgetve és társasozva a gyerekekkel nagy nyugalommal és békével vehetjük körül magunkat a kellemes fények által. A saját teraszunkon is el tudjuk érni azt, hogy olyan pihenésben, kikapcsolódásban és feltöltődésben legyen részünk, amit csak ilyenkor nyáron tudunk megoldani és megtenni. Ne mulasszuk el a nyár egyetlen pillanatát sem, hogy ezt maximálisan kiélvezzük.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A legjobb "nagyi lekvárja" receptek

Mai napig a számban is összefut a nyál, ha eszembe jut gyerekkorom szilvalekvárja. Családi házban éltünk, nagy kerttel. Sosem felejtem el, amikor ősszel elindult a gyümölcsszezon, összegyűlt a nagy család a szomszédsággal, és elindult a lekvárfőzés. Óriási üstben rotyogott a szilva, egész éjjel őrizték, kevergették, hogy jól megfőjön. Mi gyerekek természetesen nem mehettünk az üst közelébe, de emlékszem mennyire élveztük a felhajtást, az illatokat és egymás társaságát. Alig vártuk a kóstolást. Ott álltunk sorban a jókora karéj vajas kenyerünkkel, amire rákerült a frissen elkészült, épphogy kihűlt szilvalekvár.

Neki is szüksége van a „kényeztetésre” – Így ragyogjon újra a telefonod tokja

Azt már régóta tudjuk, hogy a telefonunkat bizonyos időközönként, jó esetben napi rendszerességgel nem árt fertőtlenítő tisztítószerrel átkennünk, mert baktériumok, egyéb kórokozók közkedvelt „nyaralóhelye”. Ha tokban tartod a telefonodat, természetesen mindez arra (is) vonatkozik.

A hét elején ismét csapadékosabb lesz az idő, a hét második felében melegedés kezdődik

A hét elején ismét csapadékosabbra fordul az időjárás és megerősödik a szél is, a legmelegebb órákban a hőmérséklet 14-20 fok között alakul. A hét második felében időszakos szakadozások mellett nagyrészt erősen felhős lesz az ég, és záporok, zivatarok is előfordulhatnak, de a hőmérséklet csúcsértéke ekkor már 15 és 24 fok között alakul.