2021.06.24. 12:48:44 8739 277

Használd konyhán kívül is az uborkalevet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vagyunk páran, akik vígan megisszuk a savanyú uborka levét az üvegből, főként, ha jól be van hűtve. Ám, aki ennél valamivel válogatósabb gyomorral született, annak még számos más lehetősége adódik arra, hogy elhasználja azt, ne pedig kiöntse. Házi praktikák következnek, amelyekhez jól használható a savanyú uborka leve.

Savanyú uborka - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Savanyú uborka

Tartósítás

Alapvetően az uborka leve nem csak a megfelelő íz eléréséhez, de tartósításhoz is szükséges az uborka eltevése során, ha pedig kifogy belőle a tartalom, azaz az uborka, tartósító hatását továbbra is kihasználhatjuk. Például hagymát, fokhagymát, főtt tojást rakhatunk el vele, benne. Hosszabb távollét, nyaralás előtt különösen jól jönnek ezek a trükkök, ha magunkkal vinni készülünk és akkor is, ha a hazatérésig tartósítanánk.

Bio – gyomirtó és trágya is egyben

A gazok ellen sem kell mindjárt kémiai méreggel támadnunk – sok más házi praktika mellett a savanyúuborka-lé is remek erre a célra. Szórófejes flakonból oszlassuk el az uborka levét a gazos területen, az ecet és a só pedig elvégzi a dolgát. Sótartalma miatt a csigák is elkerülik majd a kezelt területet, ami nem rossz, ha epret, répát, más finomságot ültetnénk. Ugyanakkor a savanyúföldet kedvelő kultúrnövényeink meghálálják majd az uborkaleves permetezést, ami a föld pH értékét számukra kedvező irányba mozdítja. A liliomot semmiképp ne hagyjuk ki a jótékony uborkalevezésből!

Vízkőmentesítés

Szintén az ecet tartalmának köszönhetően alkalmas a vízkő felszámolására a legkülönbözőbb felületeken: például a vízforralóban is. Persze a művelet előtt nem árt leszűrni az uborka levét, azonban, ha már sűrű szűrőn áteresztettük, mehet is a vízforralóba. Hagyjuk állni, esetleg kicsit melegítsünk is rá, majd öntsük ki és 2-3 alkalommal öblítsük át a tartályt.

Réztisztítás

A réz dísztárgyak gyönyörűek, amikor fényesek, lenyűgözőek, mikor patinássá válnak, ám lehangolóak mikor oxidálódnak, színeződnek. A zöldes részek ráadásul fognak, tehát mindenképp érdemes néha figyelmet és időt szentelni a tisztításukra. Savanyú uborka levébe mártott puha ronggyal vagy ecsettel kenjük át az elszíneződött réztárgyakat, kilincseket, majd egy nyolc-tíz perc után alaposan öblítsük le és puha, szálmentes textillel töröljük teljesen szárazra a tökéletes eredmény érdekében!

Salátákra

Bizony, ha salátát készítünk nem muszáj ragaszkodnunk a különleges, borsosabb áru málnaecethez, balzsamecethez. 1-2 evőkanál a savanyú uborka levélből a megfelelő fűszerezéssel, és friss, ízletes zöldségekkel isteni, frissítő salátát eredményez.

Forrás: otthonok és megoldások

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...