Hogy ne vesszen kárba, ezt tedd a maradék sörrel!
Előfordul, hogy a hétvégi bográcsozásból, grillpartyból ránk maradt néhány doboz, vagy üveg sör. Persze, elállhatna a következőig is, ha véletlenül, vagy épp direkt nem közeli lejáratút vettünk volna. Kiönteni, naná, hogy nincs szívünk (még szép!:-))! Akkor mégis mi legyen vele?
A megoldás rém egyszerű, és nagyon finom! Készüljön belőle néhány isteni, ám annál egyszerűbb fogás, akár hétvégi menü gyanánt is!
Édes sörleves tojáshabbal
Ez olyan „madártejféleség”, pöttyet megbolondítva!:-)
Hozzávalók:
fél liter sör (vagy amennyi megmaradt;-))
fél liter tej
2 evőkanál cukor
1 rúd fahéj
1 csomag vaníliás szószpor, de a pudingpor is megteszi
1 tojás
Fahéj az ízesítéshez
A vaníliás szószt a leírás szerint, a rúd fahéjjal főzve elkészítjük. Ha elkészült, a fahéjat kivesszük. Hozzáöntjük a sört és az egészet hagyjuk kihűlni. A tojást feltörjük, különválasztjuk a sárgáját és a fehérjét. A sárgáját két evőkanál vízzel összekeverjük és a kihűlt leveshez adjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, némi cukrot adunk hozzá. A tojáshabból apró galuskákat készítünk, és a levesbe rakjuk. Fahéjjal megszórva hidegen, vagy langyosan tálaljuk.
Ha a leves megvan, jöhet a második fogás:-)
Sörtészta
Hozzávalók:
2, 5 dl sör (lehetőleg világos)
20 dkg liszt
5 evőkanál tej
2 db tojás
1 evőkanál olaj
Fél teáskanál só
Ízlés szerint, amit bundázni szeretnél vele (zöldség, gyümölcs, húsok)
A tejet, sört, lisztet, olajat gyúrd sima tésztává, a tojást és a sót keverd hozzá. Kb. fél órát hagyd pihenni a tésztát, hogy kicsit megkeljen. Kisüthetsz benne zöldséget, gyümölcsöt, de halat is, de bundázhatsz is vele, például almát. A tészta ízlés szerint ízesíthető vaníliás cukorral, fahéjjal, de borssal, sóval is.
Forrás: chefkoch.de