2020.07.30. 17:38:16 10971 299

Hogy utazz a világjárvány idején? I.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A koronavírus járvány első hullámát követően kisebb csinnadrattával, több aggodalommal és talán bizonytalanabbul, de ránk köszöntött a nyaraló szezon. Ahogy távolodunk az első riadalomtól, egyre többen adják a belföldi mellett (vagy helyett) külföldi utazásra is a fejüket. De hogyan utazunk biztonságosan a jelen körülmények alatt?

Utazás járvány idején - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Utazás járvány idején

Nagy leckét kaptunk az óvatosságról az elmúlt hónapok során, érdemes hát tanulnunk belőle. Öröm az ürömben, hogy végül a nyaralásoknak nem lőttek teljes mértékben, már nem kell a négy fal között gubbasztanunk, de hogy később se kelljen, óvintézkedésekre van szükség az utazásaink során is.

A legbiztonságosabb az autó

Nyilvánvalóan nem mindenki teheti meg és nem is minden úti célnál elérhető opció, de érdemes a saját autós utazásra voksolnunk idén. Ekkor vagyunk a legkevesebb személlyel összezárva, ráadásul kényelmes is, hiszen maszkot sem indokolt viselnünk. Meg kell hagyni, 25 Celsius fok fölött azért ez elég nagy előny. Ráadásul nem csak ilyen szempontból biztonságosabb. Ha bármikor változna a vírushelyzet, autóval egyszerűbb hazajutnunk. Nem kell kivárnunk az egy héttel későbbre foglalt jegyünket, kisebb eséllyel rekedünk idegen helyen.

Tűz, víz… Repülő?

A légijárműveken jelenleg kötelező a maszk viselése, a többi óvintézkedés légitársaság függő. Jellemzően a check-in online történik, repjegyet is csak weben keresztül tudunk vásárolni és a felhők közti kiszolgálás során is az érintés nélküli fizetést részesítik előnyben. Korlátozzák az repülőkön az illemhely használatát, a reptereken pedig testhőmérséklet mérés és bővebb adminisztráció előzheti meg a becsekkolást. Csak az utazó személyekkel, kísérő nélkül menjünk a reptérre és ne ragaszkodjunk ahhoz sem, hogy egy csapat ember várjon ránk érkezésünkkor! A repterek egyébként szaporították a fertőtlenítések, takarítások számát is.

Hajótúrák a Covid19 viharverése után

A hajókon kiugróan magas volt a fertőzés terjedése, ezért a kikötésük még mindig számos országban bizonytalan. Ha nem kockáztatnád meg, hogy akár egy-két hónapig szárazföld nélkül maradj, akkor halaszd el a tengeri hajókirándulást. Az óceánjárókon többnyire tilos most a liftek használata, nincsenek közös magazinok, szórakoztató és használati cikkek. Mindenki csak a saját kabinjához tartozó illemhelyet használhatja a közös wc-k helyett és a svédasztalos kajálásoknak is lőttek. A társasági terekben pedig természetesen kötelező a maszk használat.

Szendvics, üdítő, vonatjegy, maszk…

Kötelezően bővül az „ezt vidd magaddal” lista, ha busszal, vagy vonattal indulsz útnak, hiszen ezeken a járműveken is köteles minden utas maszkot viselni. Az étkezőkocsik nem, vagy csak mérsékelten működnek, a helyjegyes utasok pedig maguk választhatnak helyet, így tartva a lehető legnagyobb távolságot utastársaiktól. A busztársaságok többségénél felszálláskor kézfertőtlenítőt kell használunk, a járművek wc-it pedig zárva találjuk. Idén nyáron csak a pihenőhelyeken tudjuk dolgunkat végezni utunk során. A jegyvásárlást igyekezzünk online rendezni, erre felhívják figyelmünket, kérik a szolgáltató társaságok is, hiszen mindannyiunk biztonságát szolgálja.

Számít-e a légkondi?

Igen, számít, mert nem lesz olyan őrült meleged. Ja, hogy járvány szempontból? Szerencsére nem. A légkondicionálóval ellátott helyiségben vagy járművön eltöltött idő okozhat megbetegedést abban az esetben, ha nincs rendszeresen, szakszerűen karbantartva vagy az indokoltnál hidegebbre van kalibrálva (a kinti hőmérsékletnél 4 fokkal javasolt maximum hűvösebbre állítani). Azonban a koronavírust nem fogjuk elkapni a légkondinak köszönhetően. Két különböző helyen tartózkodó ember nem fogja egymást megfertőzni vele. A személyek azonos idejű zsúfoltsága a mérvadó.

Forrás

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...