2016.12.02. 15:00:45 13485 322

Hogyan élj együtt egy gyűlölt munkával?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vajon meg lehet szeretni azt a munkát is, amit utálni vélünk? Vagy legalább eljuthatunk arra a szintre, hogy reggelente ne undorral menjünk be a munkahelyünkre? A válasz jobb, ha igen, mert valószínűleg magasabb azoknak a száma, akik nem érzik annyira otthon magukat a munkájukban, mint azoknak, akik imádják a melóhelyüket. De hogyan érheted el legalább a semleges szintet?

Stresszlabda - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Stresszlabda

A webmd.com összeszedett egy sor tanácsot, melyek segíthetnek abban, hogy ne érezd magad nyomorultul nap, mint nap. Az első tanácsuk a legfontosabb: Ha nem változtathatod meg a munkád, akkor változtass a hozzáállásodon! Lássuk hogyan?

1. Legyen egy örömteli napi rutinod

Figyeld meg nap, mint nap milyen apró dolgok kísérik a munkádat. Út keresztül a Margit hídon, reggeli kávé a kollégákkal, ebédszünet desszerttel, cigiszünetek? Gyűjts össze minél több ilyen momentumot, majd próbáld meg tudatosan megélni őket, és örülj ezeknek mindennap.

2. Élvezd a társaságot!

Kialakultak baráti kapcsolatok a munkahelyen? Értékeld ezeket! Használj ki minden lehetőséget a kapcsolódásra, illetve próbálj kapcsolati tőkét gyűjteni a munkahelyed által. Ha más pozitívuma nincs is annak, hogy egy multinál dolgozol, legalább ezt aknázd ki rendesen! A munkán kívül is találkozhatsz kollégáiddal, ekkor kibeszélhetitek magatokat, és levezethetitek a feszültséget. Szervezzetek közös sportolást, evés-ivást.

3. Fedezd fel a munkád kreatív részeit

Minden munka lehet egy idő után szalagmunka, amikor már rutinszerűen végzed. Ugyanígy minden munkában meg lehet találni a szabadságot, illetve a kreativitást, az alkotói szabadságot, legyen az az írószerek elrendezése egy adminisztratív jellegű munka mellett, vagy a képzelet szárnyalása egy valóban favágó, figyelmet annyira nem igénylő munka mellett. Ha megvan miben élheted néha ki magad, keríts rá lehetőséget, hogy rendszeresen űzhesd.

Ha végképp nem találsz semmi szépséget a munkádban, akkor koncentrálj arra, hogy mivel töltheted el a szabadidődet, hogy elegendő élményt gyűjts, és ezt a munkád teszi lehetővé… Egy szóval van az a pénz, amiért megéri, hogy itt dolgozol, adj hálát érte… Hiszen utazni, enni, inni, programokat szervezni, barátokkal összejárni nagyszerű! A munka pedig szükséges ehhez.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Melegítő tavaszi édesburgonya-krémleves gyömbérrel és kókusztejjel

A tavasz kiszámíthatatlan — egyik nap virágillatú napsütés, másnap ködös, szeles hűvösség. Az ilyen időszakokban a lelkünk és a testünk is egy kis extra melegségre vágyik. Habár a téli nehéz ételek ideje már elmúlt, mégis jól esik valami melengető, mégis könnyed fogás. Ez a selymes édesburgonya-krémleves épp ezt nyújtja: melegséget, táplálást és egy kis egzotikus csavart is a gyömbér és kókusztej jóvoltából.

Egy csepp esély – 50 éves a magyarországi újszülöttkori szűrés

Minden ezredik újszülöttet érinthet valamilyen ritka betegség, és ezek között csaknem 30 olyan van, amelynek korai felismerésére Magyarországon már 1975 óta működik országos szűrőprogram. Az elmúlt fél évszázadban a szűrőközpontokban – 2007 óta Budapesten a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján és a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján – több mint 5,6 millió újszülött vérmintáját elemezték, és 3289 olyan gyermeket szűrtek ki, akiknél már az előtt megkezdhették a kezelést, hogy a betegség tünetet okozott volna.

Tavaszi szépségrutin hűvösebb napokra – így ápold bőröd májusban is

Májusi virágzás ide vagy oda, a tavasz nem mindig szól napsütésről és langyos szellőről. A hűvösebb, szelesebb napokon a bőrünk könnyen kiszáradhat, érzékennyé válhat, vagy épp zsírosodni kezdhet a fűtött terek, szél és hőmérséklet-ingadozás miatt. Épp ezért a tavaszi szépségrutin sem lehet egy az egyben a nyári előfutára – finomhangolásra van szükség.