2020.08.02. 14:51:29 9359 252

Hogyan utazz a világjárvány idején? II.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyaralás közben idén extra óvatosnak kell lennünk, szokatlan, eddig ismeretlen szempontok szerint kell döntenünk bizonyos helyzetekben. Utazz a lehető legnagyobb biztonságban a koronavírus járvány első hulláma után. Előszedtünk néhány fontos tippet, amivel védheted magad és másokat a vírus terjedésétől!

Utazás, turista - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Utazás, turista

Korábban leírtuk, hogy milyen változásokkal jár az idei nyaralás a közlekedési eszközök tekintetében. Azonban jócskán akadnak olyan apróságok is, amikkel mi magunk tehetjük biztonságosabbá az üdülést. Idén egy kicsit többet kell előre gondolkodni és okosabban kell felszabadultnak lenni. Mindannyiunk érdekében.

Biztosítsd be magad!

Egyébként is nagyon előrelátó döntés utasbiztosítással útnak indulni, vagy az érintett országokat célba véve Európai Egészségbiztosítási Kártyát csináltatni. Fokozott veszélyben (teszem azt, ha jönne, egy járvány… jaj, várjunk csak...!) pedig elengedhetetlen. Emellett tájékozódjunk egy kicsit a helyi egészségügyi ellátás ránk vonatkozó körülményeiről is. Szintén megelőző óvintézkedés, hogy jelentsük kiutazásunkat a célország magyar nagykövetségén. Rengeteg előnnyel járhat. Például, ha korlátozások válnak aktuálissá, mert újabb erős hullám lép életbe, megkeresnek minket leadott elérhetőségeinken. Tájékoztatnak, szükség esetén segítenek például a hazautazásban.

Tájékozódj a helyi vírushelyzetről!

Legjobb, ha még a kiutazás előtt megpróbálsz érdeklődni arról, hogy milyen a járványhelyzet azon a helyen, ahová nyaralni mész. Vigyél elegendő maszkot, kézfertőtlenítőt és egy testhőmérőt, hogy szükség esetén önmagad is tudd csekkolni. Nézz utána, hogy amiket meg akarsz nézni, nyitva vannak-e, tudsz-e látogatni strandot, múzeumot, éttermet. Jegyezd fel a helyi „covid-protokoll” telefonszámát, amit hívhatsz, ha éppen utazásod alatt észlelnél gyanús tüneteket.

Kerüld a tömeget

Étkezésnél válasz kiülős helyet, kerthelységet, teraszt. Tartózkodj a közös wc-k használatától, a svédasztalos étkezéstől, a közös használatú tárgyaktól (napágyak, kölcsön-esernyők). Bármilyen vonzó is a város híres piaca, ezúttal inkább mondj le az élményről és ígérd meg magadnak, hogy legközelebb nem hagyod ki. A piacon a tömeg garantált, a fertőtlenítés kétséges, a tárgyak pedig számos kéz alatt átfutnak néhány óra alatt. Ugyanez igaz a készpénzre is. Lehetőleg fizess mindenhol bankkártyával, használd ki az érintéssel fizetés funkciót. Manapság ezt már az okostelefonoddal is megteheted. Sétálj vagy taxizz a busz, metró, villamos helyett, ha lehetőséged adódik, és az ismerkedés során is mellőzd a kézfogást, puszit. Ha kényelmetlenül érzed magad az illemszabályok áthágása miatt, nyugodtan mondd el, hogy a vírushelyzetre való tekintettel döntöttél így. Legfeljebb felelős utazónak tartanak majd.

Tartsd tiszteletben a helyi elvárásokat

Lehet, hogy szokatlan megoldásokkal, nagyobb szigorral találkozol utazásaid során. Igyekezz maximálisan betartani ezeket. Ők vannak otthon, nagyon fontos az is, hogy ne csak te, de a helyiek is biztonságban érezzék magukat.

Legyen B terv (aki locsolja a kutyát, eteti a fikuszt, meg ilyenek)

Képzelj el sci-fi-t, ahol a főhős a családjával nyaralni megy egy messzi-messzi galaxisba egy hétre, de időközben kitör egy világjárvány, megszűnik a légiközlekedés és lezárnak a határok. Nos, sajnos az elmúlt hónapok fényében ez már akár a valóság is lehet és még galaxist sem kell váltani hozzá. Készülj fel arra, hogyha ismét beüt a járvány-csúcs, akkor legyen valaki, aki megeteti az állataid, meglocsolja a növényed, élelmiszert visz az Nagyidnak. Legyen valamennyi tartalék zseton is nálad, ha akadályoztatott lenne a hazautazásod. Ha mindent jól előkészítettél az már fél siker. Állj okosan az utazáshoz és nyugodtabban dőlhetsz hátra a tengerparti napsütésben!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...